måndag 25 juli 2016

Vitlöksälskarnas paradis


Om man gillar vitlök är vitlöksrestaurangen Balthasar vid Rådhusplatsen i Tallinn ett absolut måste. Även om man inte är så mycket för vitlök kan man hitta andra goda alternativ också.


Restaurangen ligger i det nordöstra hörnet av Rådhusplatsen med ingången innne i en liten portal. Det är en gammaldags rustik miljö och man har en fin utsikt mot Rådhuset.


Servicen är bra och maten är fantastiskt god och prisvärd. Japp, det är faktiskt inte särskilt dyrt med svenska mått mätt.


Här har vi en laxrätt, utan vitlök, snyggt upplagd och jättegod.


Undertecknad gick för husets specialité, en biff Balhasar, 250 gram biff med en hel grillad vitlök och vitlökspotatis grönsaker och madeirasås. Det gela serverades på en het tjock gjutjärns-skiva som höll maten varm under måltiden. Att få en köttbit medium-rare under dessa premisser är inte enkelt. Det blev klockrent. Det var bland det godaste jag ätit i köttväg.


Dessert med vitlök? Varför inte. Vaniljglass med hackad vitlök serverades med vitlöksklyftor och jordgubbar. Smarrigt värre. Smakerna gifte sig perfekt.En cappuccino - givetvis dekorerad som en vitlök :) Själv testade jag en Garlic Coffee, som irish men med garlic vodka. God den med fast kanske lite klen med vitlökssmaken :)


Utsikten mot Rådhusplatsen och Rådhuset.


Baren

Entrén i gatuplan 


Ett axplock ur menyn

Sa jag inte det innan så, besöker du Tallinn - gå hit!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...