onsdag 31 augusti 2016

En snabbis till Göteborg


I helgen som var blev det en snabbis ner till Göteborg och tillbaka av tre anledningar; havskräftor, Röda Stjärnan i Slutarp och transport av prylar till Axvalla.

OK, trippen kanske inte direkt hängde på havskräftorna, de var snarare en bonus som Heléne bjöd på när jag kom ner på fredag kväll, men goda var de! De främsta anledningen var att hjälpa till med att transportera upp lite prylar till Axvalla Folkhögskola där en av hennes söner börjat plugga.


Röda Stjärnan i Slutarp var ett annat bonusmål som bara var tvunget att besökas när man "ändå var i trakten". Tyvärr var det en besvikelse den här gången. Tidigare hette det Active Life Equipment och hade ett enormt bra utbud av militärkläder och utrustning från världens alla hörn. Röda Stjärnan hade en liten filial där där de sålde airsoftvapen och dylikt. Nu har Röda Stjärnan köpt upp klabbet.


Några fordon står där fortfarande till försäljning men annars var inte mycket sig likt längre :(


80% av denna enorma lokal har omvandlats till webblager för Röda Stjärnan och utbudet på militärkläder och utrustning var skrattretande, näst intill pinsamt, litet. Satan vad besviken jag blev. Jag hade tänkt botanisera och köpa på mig flera par camobyxor och kanske någon jacka. Nu kom jag därifrån med endast ett par m/90-byxor. Surt! Dit åker jag aldrig mer!


Efter Slutarp var det bara en liten bit upp till Axevalla Folkhögskola som ligger vackert i närheten av Hornborgasjön. Här ska hennes son bo och plugga IT i ett par år varför han behövde ha upp lite husgeråd, datorer, skrivbord, kläder och diverse annat som kan vara bra att ha.


Det är ett väldigt trevligt ställe, ett gammalt kasernområde som numera används som skola med internat. Det har finsk anknytning och är tänkt att tillgodose sverigefinnarnas behov av utbildning men givetvis är alla med finnar välkomna också :-D


Tavlor för kniv- och yxkastning kanske?


Alla skyltar är på svenska och finska såklart.


Stället ligger fantastiskt vackert mitt ute på den svenska landsbygden.


Efter att ha installerat prylarna på skolan  så körde vi hemåt igen och hann få fram en god middag med grillad entrecote och pommes på bordet innan solen gick ner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...