söndag 4 september 2016

Renoveringen fortsätter


Den skyddade uteplatsen börjar långsamt ta form. Senaste veckornas arbete har handlat om att färdigställa väggar och innertak.

På bilden är nästan hela den gamla tråkiga muren inklädd i samma stockpanel som resten av huset. Det är bara kortsidan med "dörren" in som saknas.


Dörren består egentligen av två delar; en yttre grind i stockpanel som ska smälta in i övriga fasaden och en övre del som består av ett fönster som ska kunna öppnas. Även övriga skärmväggar på kortsidorna kommer att utgöras av fönster. Den leveransen blir i oktober så det lär dröja innan detta projektet blir klart.Öppningen var lite knölig att få till med avseende på den överliggande kanten men resultatet blev tillfredsställande tycker jag.


Sedan var det dags att sätta upp ett innertak i utrymmet. Takstolarna är rätt så kraftiga för att klara av att bära upp snömängderna som kan komma i dessa trakter.  Då krävs det ett innertak för att få det att se snyggt ut.


Dessutom kan man passa på att bygga högtalarlådor mellan takstolarna och även stoppa i lite isolering så man tillfälligt kan värma upp detta utrymmet på vintern utan att ruinera sig.


Innertaket blev vitvaxad pärlspont för att dels hålla utrymmet så ljust som möjligt, dels för att det ger en rustik och fin miljö.


Belysning vill man ju ha så det fick bli en uppsättning infällda dimbara LED-spotar.


Riktig najs om jag får säga det själv. Nu tog tyvärr materialet slut innan hela innertaket var på plats. Dessutom saknas det lite stockpanel och färg så det får bli ett besök på byggvaruhuset i veckan igen :)


Idag fick jag också upp presenningar som temporära vindskydd på kortsidorna. Det är ju dessa som ska ersättas av fönster senare. Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...