måndag 26 september 2016

Sniglat bort toppen på isberget


Vi har varit riktiga busy-bees i helgen. Snickerier, avslutande takläggning, rensning av rabatter, borttagning och sprängning av stenar samt installation av larm.

Finliret med uteplatsen/rummet är nu klart med alla lister på plats och det enda som jag väntar på nu är fönstersektionerna som kommer om ett par veckor. Då ska vi lista ut ur dessa ska hängas på plats på bästa sätt.


Sidorna utgörs nu av presenning istället för glas men det får duga så länge och ger välbehövlig lä nu när vindarna är lite svalare.


Även taket har färdigställts. Jag fuskade till ett par plåtar sist när materialet tog slut och lappade ihop en sektion som visserligen höll tätt men som nu ändå har bytts ut till riktiga hela plåtar.


Ett antal synnerligen irriterande stenar som sticker upp ur gräsmattan på olika ställen och som inte är fullt kompatibla med gräsklipparen blev också föremål för mitt intresse i helgen. Jag fick chansen att testa snigeldynamit för första gången. Ett jäkla borrande blir det för att sedan hålla ner gegget i hålen och tålmodigt vänta. Jag började med två stenar för att testa denna metod.


Hålen fyllda och sedan var det bara att vänta.


Ett dygn senare hade en sten spruckit och den andra var fortfarande opåverkad. Då det kan ta upp till ett par dagar får jag kolla i kväll och eventuellt komplettera med ett par hål till.


Två andra bumlingar har jag grävt upp. Stenen ovan, till syners en decimeterstor bit (det mörkare partiet till höger), som stack upp 5 cm ur gräsmattan visade sig vara avsevärt större...


...mycket större :/

Utöver detta har det grejats i rabatter, bättringsmålats både här och där och installerats ett larm så nu blir det otrevligt för objudna gäster :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...