onsdag 9 november 2016

Äntligen riktig vinter!


Äntligen riktig vinter! Vitt och ljust blir det med 2 dm snö som döljer allt grått och tråkigt. Jag har några äpplen kvar på träden, är det så här vinteräpplen ska se ut? ;)


Jag jobbade hemifrån idag då det kommit rätt mycket snö på kort tid och ett stort antal flathjärnor fortfarande åker runt på sommardäck och tror att det är augusti med både bra sikt och fäste. Ett klokt drag visade det sig. Alla tillfartsleder till både Uppsala och Stockholm lyste rött på Googles trafikkarta. Alla leder blev till rena parkeringsplatserna.


Det kanske inte riktigt var läge att sitta ute och fika men en tur ner till sjön fick det i vilket fall som helst bli.


Ett riktigt vinterlandskap har jag hemma numera.


Alla båtar har tack och lov kommit ur sjön och låg där, snötäckta och fina.


Jag tog ett panorama över sjön idag med, som alla andra gånger när jag passerar badplatsen. Här är sjön nästan helt snötäckt. Isen var väldigt tunn i förmiddags men orkade initialt bära snön som kom...initialt.
Snöbuske?


Denna bild är tagen framåt eftermiddagen. Då har snön fallit igenom den tunna isen och det är öppet vatten igen på stora delar av sjön.


Operation snöskottning genomförd. Entrétaket, gången, altanen och parkeringsplatsen skottade. En sysselsättning som antagligen inte blir den sista denna säsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...