lördag 31 december 2016

Återblick på 2016 i bilder


När man funderar tillbaka på vad som hänt, vad man har varit med om och vad man åstadkommit under året tycks det i första tanken inte vara särskilt mycket. Ett år har passerat och vad hände egentligen. Jag har summerat året i bilder och kommit fram till att det faktiskt har hänt en del.

Året började med rejäl kyla i januari, något som tack och lov för min och Helénes del inte varade särskilt länge.


Vi flög till Bangkok, Thailand i slutet av månaden för att stanna fyra veckor i sol och värme.


maten i Thailand är nog det vi gillar mest och denna Papaya-sallad är både välsmakande och uppfriskande het!


En massa sol och bad hann vi med och på denna resa höll vi oss längs med kusten sydväst om Bangkok ända ner till Koh Samui.


Vi återvände hem till Sverige i februari för att mötas av snö och kyla men också fantastiska norrsken.


Och ja, det gick att sitta ute i linne i februari också .)


I slutet av februari tjuvstartade vårvärmen lite, iaf i Göteborg där vi tog en tur till Botaniska.Fotografiska Föreningen i Göteborg hade sin årliga Photowalk i april och där var vi naturligtvis med och brände bilder.


Vid den tiden var det också dags att påbörja diverse projekt med huset och först ut var sovrumsrenoveringen vilken blev total med inklusive golvbjälkar och tilläggsisolering av ytterväggar.


Ett annat rum blev det och det funkar kanon!


Framåt maj blev det dags för Göteborg att anordna årsträff för Mensa Sverige och det blev en riktigt bra tillställning med många skratt och goa minnen.


Hem igen och starta upp två nya projekt; takbyte på hela kåken samt fixa till skärmväggar och skärmtak på gamla altanen.


Takbytet gick enligt plan och la ny papp och bytte ut all gammal korrugerad plåt till nya "tegelpanne" liknande plåtar. Det var antagligen i grevens tid då det så riktigt risigt ut på sina ställen.


Här är både altanprojektet och takbytet färdigt.


Nygamla altanen sedd från insidan blev ett mysigt tillhåll. Det kan vara helt öppet på sommaren och erbjuda vind- och regnskydd när det behövs. Vid behov kan det pluggas igen helt och t o m värmas upp.


Vi han givetvis med att softa lite under sommaren också. Med en trevlig badplats nära inpå blev det några dagar med smörrebröd och rosé vid vattnet också.


En dagstur med färjan till Fredrikshavn i Danmark hann vi med...


...likaså att kolla in Westpride i Göteborg med alla sköna människor som både var med och kom dit för att kolla in det hela.


Vi hann också med ett besök till en av Europas vackraste städer, Tallinn i Estland, med en fantastik stadskärna innanför den gamla ringmuren.Också att lokalturista Uppsala fanns med på schemat, bland annat ett besök till gamla Uppsala högar.


Framåt höstkanten när kvällarna blir mörkare kommer stjärnorna och norrskenet fram ordentligt igen och det erbjöds några fina tillfällen till fotografering av natthimlen i slutet av september.Sista projektet för året; byte av dörr och inredning med sovplatser i lillstugan. Den fick en riktigt ytterdörr, precis som i stugan, för att hålla värmen inne och mössen ute.


Sänglösningen blev en 120-säng i boten och en 90-säng på tvären ovanför för att kunna nyttja utrymmet maximalt och kunna klämma in tre personer samtidigt (om två kan tänka sig att trängas lite).


Året avslutades med en ordentlig vinter igen, en vinter som tyvärr inte räckte riktigt fram till jul.


Med snön kom också fibern till byn - ja, iaf erbjudande om fiberinstallation till centrala Järlåsa. Jag hoppas på att få ett uppföljande erbjudande i steg två.


Som avslutning firade vi jul i stugan..


..i den nu igenpluggade och uppvärmda uteplatsen :)


Sist men inte minst. Jag avslutar från och med den 31/12 mitt engagemang på Ericsson och står till arbetsmarknadens förfogande.


Detta firas med att smaka av en av de starkaste, och fortfarande godaste, öl jag smakat. En Trappistes Rochefort från Belgien, en julklapp från Paulines kille Jules, som håller - hör och häpna - 11,3%(!)

Gott Nytt År vänner!!Må 2017 bli ett ännu bättre år!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...