tisdag 6 december 2016

Tärningen är kastad


Det har väl knappt undgått någon att Ericsson planer på att dra ner verksamheten med 3000 personer är i full gång. Man gör sig av med ca 800 personer på fabrikerna i Kumla och Borås vilket lämnar ytterligare drygt 2000 som ska bort. Totalt handlar det om ungefär var femte person så det lär märkas i korridorerna och på lunchställena till våren.

Man började med att erbjuda ett paket för frivillig avgång för att senare kunna följa upp detta med vidare varsel vid behov. Paketet som man erbjöd var inte dumt alls. I själva verket så bra att vad jag förstått så har väldigt många sökt detta. Jag är en av dessa som bestämde mig för att nu är det rätt tid att lämna firman. Så tärningen är nu kastad och ansökan inlämnad sedan ett par veckor tillbaka. Om jag får godkänt vet jag inte än, det är som sagt väldigt många som sökt och inget är som bekant klart förrän det finns på papper.

Nu är det bara att vänta på besked som ska komma i slutet av veckan och då det snart är jul blir det i så fall snabba ryck med att runda av verksamheten, avsluta diverse saker och lämna tillbaka prylar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...