lördag 28 januari 2017

Kinesisk invasion


Det är helg, det kinesiska nyåret närmar sig och de vara väller in på Koh Samets stränder.  Kineserna alltså. Ja inte bara kineser, en hel del thailändare också som har anknytningar till kineser. Med tanke på att ca 14% av befolkningen är är av kinesiskt ursprung så är det en del människor som firar nyåret.


Det har iofs kommit en del redan under veckan som varit men i morse märktes en tydlig skillnad nu när det är helg och allt. Redan när vi satt med vårt morgonkaffe så vandrade det förbi en båtlast med nyanlända.


När man kommer från Bangkok måste man vara försiktig när man utsätts för sol och frisk luft.


Hela skolklasser och idrottslag hittar också hit. Glada och trevliga ungdomar som sysselsätter sig på samma sätt som alla andra ungomar;  de sparkar boll, gräver i sanden och kastar flickorna i havet.


Som sagt tidigare, rullväskor är ingen höjdare på stranden.


Givetvis måste man fotografera så mycket som möjligt när man äntligen får komma ut på semester...


...eller kanske köpa en kokosnöt att smutta på.


Alla stannar inte över. Hotellen är mycket dyrare än inne i Ban Phe på fastlandet och trots att många åker hit på dagsturer med speedboats är det just nu svårt att hitta vettiga hotellrum (läs prisvärda)Här har vi en riktigt relaxed kille som visste hur man njöt av strandlivet.


Man kan också sysselsätta sig med att bygga sandslott...


...spela volleyboll...


...eller varför inte utföra en begravning :D


Anledningen till den här bilden är att pga Helenes sargade stortå som inte får komma i kontakt med vatten eller bli smutsig. Vi hyrde oss varsin solstol under ett parasoll. Normalt tar vi vår lilla matta och hittar en trevlig plats i närheten av en palm eller motsvarande.Vi började bli smått hungriga efter att ha suttit i flera timmar och plåtat kineser och andra när äntligen vår vandrande favoritkock dök upp. Det blev en papayasallad så klart...med massor av chilli :)Eftermiddag och en hel del ger sig av mot fastlandet igen. Speedboatsen hade fullt upp idag.


Helenes tå har klarat sig hela dagen utan att bli blöt och i skrivande stund laddar hon inför att byta förbandet.
Det kommer att gå åt mycket dricka på restaurangerna idag. Vi la märke till att de flesta dukat med ett glas på vilken man ställt ett oppochnervänd liten soppskål samt lagt dit ett par ätpinnar. Kinesinvasion räknas med även här.


Maten som finns att tillgå ligger redan på display så att man lätt kan se vad man vill ha.


Borden har ställts ner på stranden i väntan på gästerna och vi gick hemåt för lite drinkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...