tisdag 24 januari 2017

Koh Samet, here we come


Idag var det dags att börja röra på sig mot den fina ön Koh Samet som ligger strax söder om Ban Phe. Efter frukost fick vi skjuts av hotellet ner till en av pirerna i Ban Phe för att ta en båt över till ön.


Det blev en halvtimmes väntan i "terminalen", där man kan köpa biljetter till både båt- och bussresor.


Alla försäljare hade inte fullt lika mycket att göra så det var bara att följa hundens exempel.


På väg ut till vår båt var det full aktivitet med renovering av en annan båt, precis likadan som den vi skulle åka med.


I kö till ombordstigning. Det var rätt mycket kineser i rörelse både här och på Koh Samet. Det kinesiska nyåret närmar sig och många har redan tjuvstartat.


Den här typen av båtar får man åka med, överfulla på helgerna och lite mindre överfulla på vardagarna. Många thailändare åker också över på helgerna har vi förstått.Efter ca 30 minuters färd närmade vi oss piren på Koh Samet och fick den här gången, till skillnad från förra gången vi åkte över, lägga till i den nya fina piren...


...som onekligen ser lite spejsad ut :) Dessutom skulle de ha 20 Bath/person i hamnvgift(!)


Efter att ha traskat ungefär en kilometer tvärs över ön kom vi fram till den bästa stranden där vi också bor alldeles intill. Det är ett naturreservat på den här sidan så det är kopplat mot en ersättning till det facila priset av 200 Bath att komma in här men vilken strand!!


Här är vår alldeles egna lilla hydda på Tok Little Hut.


Rent och snyggt, säkerhetsskåp, både AC och takfläkt, föredömlig WIFI-täckning (kan ha att göra med att transpondern satt på vårt hus)


Dessutom ligger vår hydda en liten bit upp så det blir bra benträning att springa upp och ner hela tiden.


Lagom till en sen lunch hann vi ombytta ner till stranden och fick tag på ett vandrande strandkök som kunde fixa till en god och stark papaya-sallad till oss.


Från att ha lämnat en strand som var rätt folktom så stöter man på alla de typer på ön.
Det blir några bilder från kvällen också. Här har man fullt hålligång på stränderna med barer och restauranger ute på sanden. Väldigt trevligt måste vidhållas.

En intressant betraktelse: Måste man underhålla sitt barn vid matbordet med att kolla på film på en iPad hela kvällen? Det finns massor av saker som händer runt omkring och en hel jävla sandlåda att vara i!


Den kinesiska familjen verkade inte ha några som helst problem med att låta sin pojk vara med och delta vid matbordet hela kvällen.


Appropå kineser, här är en som världsvant stuvar i sig maten i Thailand med pinnar precis som man gör i Kina?!? Gaffel och sked hade nog varit mer passande här. Det använde t o m kineserna. Kan tilläggas att riset erbjöd vissa problem och blev aldrig uppätet :)


Hem till vår "hut" igen för en kvällshutt :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...