tisdag 31 januari 2017

När man börjar bli rastlös


Ytterligare en dag i solen och rastlösheten börjar sätta in. Efter att ha tillbringat några timmar på stranden började det minsann klia i avtryckarfingret på oss bägge :)


Vi ligger vissrligen vid en av de finaste stränderna men det händer absolut ingenting. Möjligtvis kan någon från "finhotellet" släpa arslet från strandstolen och ta ett bad i poolen men mer än så händer direkt inte här till skillnad från den sydöstra delen av ön.


Vi befinner oss numera på den norra stranden, en bra bit bort från de mer överbelamrade stränder vi varit på innan. Här finns inte så många hotell även om det hänt mycket sedan jag var här för fem år sedan. Här finns ett fåtal hotell men mest thailändare som bor vilket iofs gör det lite mer intressant att promenera på.


I vanlig ordning på mina och Helenes fotowalks blir det en del bilder av det mer udda slaget där man också kan dra lite i reglagen när de ska redigeras. Inga blommor och selfies här inte.

 
Kajak...


...flicka utan kajak :)


Sida på kajak
Efter att ha knatat en stund började vi bli törstiga och plötsligt fick vi på detta stället syn på några öl i en kyl och frågade om vi fick köpa. Jajjemänn. Vi var också välkomna att sitta ner och dricka ölen. Ett par stolar ställdes snabbt fram och vi insåg att vi satt mitt i ett thailändskt hem där verksamheten pågick för fullt.


Sovplatsen såg det ut som. Bara tänk att kunna ligga moch slagga med havet kluckade bara några meter bort.
Ett panorama från vår anvisade sittplats.


Köket till höger och antagligen toan till vänster. Vi kollade inte. Majjabilden är rätt skön dock :D


De hade en massa tuppar i burar som de tog väl hand om. Här är en tupp under tvagning. Det gäller att hålla maten i gott skick...


...då smakar den godare :)


Marken spolas av för så att de sedan skulle kunna ställa ut burarna på den. Vi tackade så mycket för gästfriheten och kilade vidare på vår lilla fototur.


Måste man stå på en surfbräda??


En dörr i ett plank som omgärdade en tomt. Notera dörrvredet till vänster.Oavsett om man är på IKEA i Sverige eller på en liten ö i Thailand så verkar problemen med att lasta möbler i en bil vara ungefär detsamma


Fördelen med att bo så här på "the other side" är att matutbudet är mer lokalt. Med tanke på att hotellets mat var under all kritik så ser vi verkligen fram emot att få ta del av det lokala utbudet ikväll.


Fyra glada på en moppe! 


Lokalt boende där vi lämnar in tvätten för 60 Bath/kg. Ynka 17 kr/kg. Tvättat och snyggt ihopvikt. Kanske en idé för enkla jobb i Sverige?


Getingarna har inga behov av att hitta skydd här. Dessa bygger i sitt på i en elledning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...