måndag 30 januari 2017

Pandoras ask


Idag blev det dags att röra på sig. Vi hade några oplanerade dagar men bestämde oss för att stanna kvar på Koh Samet och bokade ett hotell, Pandora Resort, på norra sidan för att få något nytt att uppleva.

Då Helenes tå fortfarande inte var läkt så var vi tvingade att ta en taxi istället för att knata de ynka 5 kilometrarna med packning till det nya hotellet.


Man får ju inte se lika mycket från en bil som när man går men lite snappade vi upp på vägen. Här syns en bamba-tant fixa med disken efter solbarnens måltid på skolan...


...och här är bamba! Luftigt och fint.


Sen blev det inte så mycket mer men det tar vi igen i morgon, till fots.
Här är vi iaf framme på Pandora Resort, ett intressant hotell i många bemärkelser. Lite som Pandoras ask, det bjöd på en del överraskningar.


Vårt rum är i bottenvåningen längst till höger på bild. På detta stället kan man köpa sin lägenhet och hyra ut den när man inte är på plats. Därför ser alla lite olika ut avseende t ex möblering.


Vi fick en studio på 27 kvm med ett separat sovrum med en go säng...


...och ett rymligt vardagsrum med matlagningsmöjligheter och en riktig kyl/frys-kombo. IKEA-kök faktiskt.


Frysen var det minsann inget fel på. Jäklar vad kall den var!


 Eldragningen på "baksidan" var väl lite sisådär men i Thailand är det rätt vanligt med den här typen av eldragning.


En tråkig överraskning ur "Pandoraasken" var att AC:n inte lirade som den skulle. Dräneringsröret var igensatt så allt vatten rann rätt ner i sängen och både kuddar och madrass blev genomblöta. Det rann t o m ner och blev en stor pöl på golvet.

Detta rättades dock blixtsnabbt till av en halv stab av anställda som fixade AC och bytte ut allt som blivit blött. Dock tycker jag mig fortfarande inte se att dräneringen lirar så det blir antagligen bakläxa imorgon (sängen är flyttad från väggen)


Helautomatisk väckning på hotellet finns också att tillgå vare sig man vill eller ej :)


Efter incheckning stack vi ner till stranden, ca 400m nerför, som håller en väldigt fin kvalitet på sanden och man kan ha den nästan för sig själv...


...då gästerna på de exklusiva bungalows som ligger precis vid vattnet hellre badar i poolen än orkar lyfta på rumporna och släpa sig de 15 metrarna ner till havet.


Öhhh....pool...why?!


Ytterligare en överraskning i asken. Maten på hotellet var rent ut sagt bedrövlig! Efter fem gånger i Thailand har jag aldrig upplevt så dålig thaimat. Kocken borde sparkas med omedelbar verkan. Kändes lite som lunchmaten på Lindholmen, allt förberett och sönderkokt men det passar väl engelsmännen antar jag, Här äter vi inte fler gånger.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...