torsdag 2 februari 2017

Finns det grishundar i Thailand?


Igår kväll var det vår sista middag på Koh Samet innan det var dags att börja röra sin norrut mot Bangkok igen. Vi hittade ytterligare ett lite ställe som såg lovande ut att äta på.


Det ser inte mycket ut för världen men den lilla familjen driver den här restaurangen, ett liten hotell med några rum, de har en miniaffär och även en taxi. Det gäller att sprida riskerna.


Restaurangen, som också är vardagsrum för familjen senare på kvällen, bestod av sisådär fem bord.


Maten som serverades tillhörde bland det godaste vi ätit i Thailand. Kvällen innan hade vi hittat ett riktigt guldställe men detta var klart vassare. Dessutom mycket kryddstarkt och gott.


På bordet har de kryddhållare som är ihopsatta av gamla läskburkar. Hur coolt som helst och återvinning när den är som bäst.


De hade också en mycket intressant hund (gris?). Jag var helt säker på att jag såg en minigris och när jag slet fram kameran vände hunden(?) på huvudet.


I morse var det dags att checka ut och ta en transportbåt tillbaka till fastlandet. Här kan man ju ha med sig lite packning utan problem eller varför inte ta med sin moppe när man ändå är i farten, givetvis utan extra kostnad.


Medan vi åkte mot fastlandet var det andra som i liknande båtar åkte ut till ön.Ban Phe, som vi åkte till är en fiske by, vilket kanske märks av alla fiskebåtar som ligger här.


Framme på en av pirerna i Ban Phe vid 11-tiden och dags att leta upp en transport mot Bangkok.


Vi fick snabbt tag på en som visade vägen till minibussarna mot Bangkok, vi köpte varsin biljett för 200 Bath stycket och fick vänta ca 40 minuter till avgång.


Den lilla biljettkuren och vår buss.Knappt tre timmar senare var vi framme i Bangkok och Ekamai bussterminal. Därifrån fick vi ta BTS, eller Skytrain som det också kallas, runt åtta stationer bort mot Phaya Thai där vårt hotell ligger.


Nu saknade jag min fullformatare med fisheye. Det är svårt att få med mäktigheten i alla höga hus med en vanlig vidvinkel.


Trassligt värre?
Framme vid hotellet efter ca 500 meters promenad. The Victory Residences är kanske inte ett förstaklass hotell men det är prisvärt. De sörjer fortfarande gamle kungen i Thailand och många hotell är prydda med svart/vita dekorationer.


Receptionen


Den lilla poolen på taket. 


Efter att ha checkat in blev det en liten tur på stan för att kolla in omgivningarna och få någonting att äta. Här kan man se det mesta. Den kalla killen på hojjen är en isleverantör. Säckarna är fulla med is som distribueras till utvalda restauranger och barer.


Vi hittade en lite udda ställe med en tilltalande meny och satte oss ner för att få oss något i magen till middag.


Gott som tusan och dessutom vår prisvärdaste restaurang hittils. Två rätter samt en tallrik ris gick på 140 Bath, ca 35 spänn(!). Ölen fick vi iofs köpa på 7-Eleven bredvid så där gick ju ytterligare 54 Bath.


Man fick en plåtmugg med is så det blev en väldigt kyld öl skulle man kunna säga. Öl och is är väl egentligen inget som hör ihop men det funkade :)På hemvägen traskade vi runt och plåtade lite i folkvimlet.


Givetvis hamnade vi också på den Nightmarket som ligger bredvid Bayoke Sky Tower med allt krimskrams och kläder som säljs där, många gånger billigare än på t ex MBK.
Sista anhalten, en kvinna som fixade till kokosbollar Thaistyle. Komossmet hälls i en varm form och får en krispig yta och mjukt innanmäte. De görs i två halvor som sätts ihop precis som gröna kulor. Asgott helt enkelt!


Sedan blev det mest lek med kameran :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...