lördag 25 februari 2017

Mystiska megautslag


Den här helgen blev inte alls som den var planerad. Vi skulle haft middag hemma hos Heléne med hennes söner och mina döttrar och deras respektive. Vi skulle också knata runt och street-fota på stan en del var det tänkt. Istället ägnades två eftermiddagar åt att sitta på Kungshöjds vårdcentral.


Heléne har råkat ut för någon knepig hudåkomma som beter sig ungefär som ett borreliautslag, fast med mycket snabbare spridning och över hela kroppen. Det bara poppade upp en massa röda svullna utslag som gjorde ont och var alldeles heta. Dessutom expanderade de nästan synbart fort.


Totalt sju läkare och en hög med sköterskor har examinerat och diskuterat under två dagar utan att riktigt komma fram till vad det är. Borrelia var den första misstanken men säsongen, och dessutom takten i hur det utvecklats, är fel. Överens var de inte och det var ett himla spring ut och in i behandlingsrummet och en massa provtagningar utöver detta.


Själv satt jag där och började få lite tråkigt men har man kameran med sig så kan t o m en vårdcentral efter några timmar visa upp lite intressanta detaljer att plåta.


Inte nog med att Heléne kommer att vara veckans samtalsämne på vårdcentralen, de började t o m känna igen mig :)
- Du har ju varit här lika länge som jag, sade en sjuksköterska när hon passerade.


Efter att ha fått en dunderkur antibiotika i förrgår så vaknade vi i går morse för att konstatera att det var mycket värre och nästan hela kroppen var täckt av dessa otäckingar. Tillbaka till vårdcentralen igen.


Alla tillgängliga läkare flockades ytterligare en gång för att begrunda och diskutera. Även experter på Sahlgrenska konsulterades. Någon kraftig allergisk reaktion kanske? Någon trodde fortfarande Borrelia.


Sen blev det att inta en hästkur med antiinflammatoriska som skulle verka ett par timmar under vilka vi tog ett varv ner på stan istället för att sitta där och uggla. De ville se om det skulle kunna funka.


Feskekörka ligger ju i närheten så vi knatade ner för att kolla priset på räkorna och fördriva tid.Hutlöst!! Bara för att det blåser lite. Fnys!


Vi passade på att få i oss en kopp så kallat kaffe på Espresso House. Jag tog ett vanligt bryggkaffe, en stor en. Tur var väl det för det saknades en viktig ingrediens - tillräckligt många bönor. Jag förstår inte hur folk kan dricka sånt blask. Jag blev inte ens pissenödig efteråt.


Tillbaka till vårdcentralen igen för examinering av hästkuren vilken verkade ha börjat göra lite nytta.Till sist ett besök på apoteket för att anförskaffa lite mer "hästkur".  Det verkar funka iaf. Idag har det börjat vända. Svullnaderna har börjat gå tillbaka och smärtorna likaså.
Vad det är för något är man fortfarande inte överens om. Säkert nåt från outer space ;)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...