onsdag 15 februari 2017

Vår?väder


Efter att ha varit hemma i en vecka efter Thailandsresan, och spenderat största delen av den förkyld, så hade jag ork nog idag att ta en promenad med Helene i det vackra (vår?)vädret. Fördelen med att vara ledig på heltid är ju att man kan passa på när det är som finast oavsett om det är helg eller ej.


Det blev en tur ner till sjön och på den. Isen ligger tjock, ca 25-30 cm, täckt av ett tunt lager snö vilket gjorde den lätt att gå på.


Egentligen skulle det varit på sin plats att testa julklapps-skridskorna men än så länge saknas orken. Ett par dagars vila till så...Vi fick iaf en del fina bilder ute på isen.


Som sagt, tjock is som pressar sig upp på land. Isen klagar och mullrar mer eller mindre konstant och det smäller till rejält när nya sprickor bildas.


Det gamla båthuset kläms långsamt ihop mer och mer för varje vinter som går. Undrar hur länge det kommer att stå kvar.


Här kan man få en hyfsat uppskattning av istjockleken genom att titta på vasstråna som går genom isen.


Det finns en och annan slarver som låtit båten ligga i över vintern. Inte särskilt klokt, dessutom med båten invändigt fylld med is också.


Lite roliga saker som sticker upp ur isen. Syftet med den nedre är dock tveksam.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...