fredag 24 mars 2017

Botten nådd - köksrenovering dag 3Problemet med att renovera kök är att man inte har tillgång till just ett kök. Mycket har vi ställt ut i uterummet för att kunna fixa frukost men det blir ett himla spring. Dessutom var det svinkallt därute i morse efter en natt med -6 grader.


Äben gäst/arbetsrummet är just nu fyllt med prylar från köket och prylar för. renoveringen


Förutom alla saker högt och lågt anlände också IKEAs leverans med alla skåp och prylar som ska in om några dagar.Dagen ägnades till att riva ur resten av golvet vilket faktiskt inte erbjöd några direkta överraskningar. Det mesta med genommurkna golvbjälkar och delvis raserad grundmur var väntat.


Det blev en del pulade med såga bort de gamla golvbjälkarna samt att rensa upp allt skräp, trä, småsten och jord för att skapa en betydligt renare yta som dels binder mindre fukt, dels gör det lättare att i framtiden krypa runt därunder.


Med de gamla bjälkarna borta fick jag skapa en ny plattform för köksgolvet att vila på. Istället för de gamla med ynka 10 cm isolering och 80 cm avstånd har där nu installerats 17 cm bjälkar med ett  avstånd på 40 cm. Detta kommer att ge ett betydligt varmare golv med en hög stabilitet.

Vi avslutar här för dagen och hoppas på en varmare natt än igår då det sjönk ner till -6. Kylan liksom sipprade in i huset och det blev rätt kallt framåt morgonen. Nu är botten nådd och i morgon är det dags för isolering, rördragning och elinstallationer.

Over and out :D  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...