tisdag 28 mars 2017

Norrsken och (golv)värme


Köket börjar långsamt ta form men måltiderna får fortfarande fixas på temporära sätt, här med turkiska omeletter på nya induktionshällen tillfälligt uppsatt på bordet i uterummet.Med väggarna på plats har det blivit dags för spackling, något som Heléne gärna kastar sig över.


En spännande sak under de senaste dagarna var att måndagen med 20 graders värme på dagen också erbjöd det mäktigaste norrsken jag sett under de år jag bott här. Med tanke på att solcykeln går mot minimum och dessutom säsongen är på väg att ebba ut så var det riktigt roligt att gå ut och se detta. Man såg det faktiskt nästan lika klart som på panoramabilden ovan.


Tillbaka inomhus igen så har överskåpet på bakre väggen kommit upp. Finessen här är att skåpen, som är 40 cm djupa, bara sticker ut 15 cm. Resten är insänkt i väggen. Det kommer att se ut som väldigt diskreta skåp samtidigt som de rymmer rätt mycket prylar.

Under skåpen blir det insänkta fack i väggen för diverse olika saker. Mer om detta när det blir klart.


Idag kom också isolerskivor samt värmekabel på plats i golvet istället för att ha ett element på väggen vilket kommer ge ett behagligt golv i köket.


Slutligen hällde vi på en massa flytspackel som nu får härda till i morgon innan vi börjar lägga delar av golvet. Anledningen till att inte hela golvet fick värme och flytspackel är dels ekonomisk, dels att det nu fortfarande går att ta sig ner genom golvet utan att behöva sabba golvvärmen om det skulle behövas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...