onsdag 22 mars 2017

Point of no return


Idag kom en laddning på närmare två ton byggmaterial från K-Rauta och dagens fyspass var ett faktum. Vi släpade reglar, isolering och skivmaterial från vägen upp till huset inför stundande köksrenovering. Eller ja, köket är ju bara början.


Köket som det sett ut hittills. När jag flyttade in åkte det in en diskmaskin och en ny blandare annars har det fått vara så länge.När man renoverar ett kök måste ju maten kunna lagas till någon annanstans. Varför då inte i kombination med ett matbord/arbetsbänk :)


Första anhalten var att plocka ner högskåpet som innehöll ett gammalt "proppskåp" uppe i ena hörnet och skåpet är  byggt runt proppskåpet så det blev att plocka ner det i delar.


Spännande härva av kablar, särskilt när mössen har haft en ren "autobahn" från vinden ner bland kablarna, en autobahn som jag tätade till för ett par år sedan.


I väggen bakom skåpet fanns också en gammal eldosa och i den hittade vi ett....musskelett :)
Det lilla krypet har alltså lyckats pressa sig ner genom ett hål med 16mm i diameter och sedan inte kunnat greppa någonting för att dra sig vidare. Det är detta som kallas automatisk bestraffning.


Rivningen fortsatte och "the point of no return" hade helt klart passerats. Nu finns ingen återvändo, nu kör vi! Notera att även skåpet under diskbänken kom dit innan vattenrör, avlopp och el. Lite jobbigt att såga och lirka bort skåpet i bitar.


Tvättmaskinen, som stod i hallen har fått lämna huset en stund, till förmån för diskmaskinen som fick inta dess plats. Man diskar oftare än man tvättar.


Så nu har vi temporärt en diskmaskin i hallen :)


Slutet av dagens aktiviteter, alla lösa prylar utrivna. I morgonfortsätter vi med att riva ner tak och väggskivor. samt övre delen av golvet som onekligen är läskigt att gå på borta i högra hörnet då det känns så murket att man är rädd att trampa igenom.


Under diskbänksskåpet ser man den andra huvudentrén för de möss vi hade för ett par år sedan. En röten golvbräda som jag också sköt nät över.


Har man inget kök finns alltid en Muurika att leka med och en god thaiwok á la Heléne slinker ju alltid ner.


Väldigt gott blev det måste jag säga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...