söndag 30 april 2017

Det blev ingen forsränning i år


Det blev ingen tripp till stan för att plåta vare sig forsränning eller mösspåtagning idag. Min förkylning, en riktig "man-cold", är inte kompatibel med de kalla vindar som dominerar idag. 

Trots att vi bägge har varit förkylda de senaste dagarna har vi ändå i lite smålugnt tempo kunnat fixa till de sista detaljerna på köksprojektet vilket nu kan avses avslutat.


Bilden ovan och under visar köket såsom det såg ut när jag tog över huset. Ett IKEA-kök med många år på nacken.


De två bilderna nedan visar hur det ser ut idag när allt är på plats taget ungefär från samma vinklar.

De sista detaljerna vi har fixat till är att få innertaket på plats samt satt upp de sista listerna. Inoljning av bänkskiva och alla andra ek-detaljer har också varit på agendan.

Här ses köket från andra hållet lite förvrängd pga den extrema vidvinkeln.


En sak som alla gamla kök hade och som nästan är omöjligt att få tag på är skärbrädor som sitter fast under bänkskivan. Denna bräda köptes i metervara från K-Rauta.


Förr fanns det fästen att köpa till hurtsarna men idag så finns inget sådant att köpa. Ett par konsol-skenor funkar precis lika bra och blir dessutom betydligt stabilare.


Slutligen är också de hemmabyggda utdragslådorna på plats i sockeln och bidrar med värdefulla förvaringsutrymmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...