onsdag 5 april 2017

Fungerande kök - 80/20De senaste dagarna har gått åt till att färdigställa köket till en nivå där det går att använda på daglig basis. Detaljerna kommer efterhand.
Ugn, luckor och handtag på plats...


Överskåpen på plats med luckor och handtag. De infällda facken i väggen fortfarande under konstruktion.


En "mäklarbild" på vitrinskåpen :)


En sak som känns tråkigt med att bygga kök är att köpa en dyr bänkskiva och sedan såga bort mer än hälften av den :(


En annan sak jag brukar ha lätt ångest för är att koppla vatten. Det är lätt att det läcker sådär en droppe i taget och det gäller att få det helt tätt för att undvika framtida vattenskador. I Badrummet blev det en temporär koppling till köket tills även badrummet renoverats. Lyckligtvis håller allting måttet.


Här kan man se tanken bakom ett par av de insänkta facken i väggen. Kryddhylla och kaffebryggare/maskin ska in här.


Givetvis är det inte bara arbete för oss. Vi hinner med att äta lite gott och njuta av det fina vädret emellanåt också. Idag tog vi t ex en god lunch sillunch.


Sedan var det dags att börja montera och hänga upp köksfläkten. Vi ska testa att köra den som kolfilterfläkt för att se om det kan fungera. Om inte, så gör vi om den till frånluftfläkt senare i sommar. 


Här är en vy över köket med fläkten och hällarna på plats; en glashäll, en induktion och en gashäll på rad.


En vy från andra hållet. Efter detta blir det nog någon vecka med lister, kakel, innertak och lite annat junk som ska upp. 80% klart - 80% av arbetet kvar eller nåt enligt den berömda 80/20 regeln :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...