fredag 7 april 2017

Jävla turist


Idag var det meningen att Heléne och jag skulle ta Blå Tåget från Uppsala till Göteborg med avgångstid 14:20. Det blev inte så.


Tåget var ca 25-30 minuter försenat från Uppsala och lagom vid Sollentuna så tvärnitade tåget vid strax efter 15. Vi fick efter ett tag reda på att det skett ett attentat vid Åhléns i Stockholm men inte varför vi stod still.


Efter ett tag så meddelades det att all trafik runt centrala Stockholm stod still inklusive tågtrafiken. Alternativet var att ta en alternativ väg till Göteborg via Västerås. De som skulle av i Stockholm erbjöds att gå av i Sollentuna och ta sig in med buss. Vi andra samlades i barvagnen i brist på annat att göra och försökte följa nyheterna via datorer och telefoner.


Efter några timmars väntan började det klia i fotofingrarna och det blev en del lite "flamsiga" tågbilder tagna i brist på annat att göra.


Ett ungt gäng bredvid oss delade på en flaska skumpa men gav upp efter tre timmar och såg till att bli hämtade tillbaka till Uppsala.


Det finns sämre tåg att fastna på än Blå Tåget. Där finns åtminstone en bar- och restaurangvagn att tillgå.


Som sagt, det mesta går att plåta när man har tråkigt :)Det bjöds på chips i barvagnen...många påsar gick det åt. Tror nog de flesta samlades där efter ett tag.


Konduktören undrade också emellanåt vad som skulle ske.


Sollentuna centrum...en skylt vi hade stirrat på i över fyra timmar vid detta laget...innan det plötsligt meddelades att tåget skulle utrymmas, att vi fick ta oss hem, eller in på hotell, bäst vi ville och att tåget, om tågstoppet ändrades, skulle köra ner mot Göteborg i morgon bitti igen.


Så vad gör man då? Älgar iväg nån kilometer till en okänd SL-buss från en okänd plats som på en okänd tid skulle ta oss till Uppsala för att ytterligare ägna en till två timmar till att ta oss till Järlåsa? Eller - ta in på Scandic-hotellet som låg inom synhåll från Sollentuna station?


Det blev hotellet! Klockan var ju ändå efter 19, och vi var både trötta och hungriga.
Det blev en tur ner till hotellets restaurang där stämningen präglades av dagens dåd. TV-apparaterna visade kontinuerligt nyheter och stämningen  var dämpad. Menyn hade, i brist på personal som inte kunde ta sig till jobbet, begränsats till hamburgare och Ceasarsallad.


I skrivande stund sitter vi fortfarande och följer nyheterna, nyheter som egentligen inte tillför så mycket mer fakta men information som man ändå har svårt förstå trots att det egentligen inte var direkt oväntat med tanke på vad som hänt tidigare i Europa. Säkert nån jävla turist som inte gillar det sätt vi lever på eller vilka vi är?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...