lördag 22 april 2017

Orientexpressen mini


Helgens tur ner till Göteborg blev med Blå Tåget, ett Orientexpressen i miniatyr, med lite äldre vagnar, en restaurang med vita dukar och en riktigt trevlig barvagn. Här kan man färdas mellan Uppsala/Stockholm och Göteborg på ett värdigt sätt.


Det samlas en himla massa trevliga människor på detta tåg. Vissa kör AW; ett gäng hoppade på i Skövde, åkte upp till Uppsala via Stockholm och ner till Skövde igen. Under tiden passade de på att käka en god middag och hänga i baren.


Givetvis har man en alldeles livs levande pianist på fredagar och lördagar och det är fullt hålligång hela resan.


Ett gäng killar med färgglada overaller med en himla massa märken och pins (översta bilden) åkte ner till Göteborg för att träffa likasinnade från hela landet. Alla högskolor har sina egna färger tydligen. Alltid kul när folk nördar ner sig i olika saker och dessutom är stolta över det.


Kocken på tåget, en riktig skön lirare. Honom hängde vi med en hel del när vi blev sittande fem timmar i Sollentuna under terrorattentatet för några veckor sedan.


Här körde vi en musikquiz och hela vagnen deltog aktivt i detta. Mitt bord gick så småningom ut som segrare. Dock var det inte jag som löste det mesta av frågorna men det blev till slut jag som fick behålla chokladasken vi vann (En skulle av innan vi fick den, en gillade inte choklad etc) Inte mig emot :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...