lördag 22 april 2017

Tough Viking 2017 i Göteborg


Idag var det egentligen dags för oss att ta oss in till Bältespännarparken vid 12 och delta i en Photowalk men när det också är Tough Viking i Slottsskogen med början kl 10 så är det inte mycket att tveka på. Vi var på plats strax efter 10 för att kolla in en av de tuffaste fysiska tävlingar som finns.


Startgrupperna lämnade startfållan med 10 minuters mellanrum, dessförinnan uppvärmda av instruktörer från SATS.


Den totala rundan var 8 km lång i kuperad terräng med en uppsättning trevliga och mer otrevliga hinder på vägen. Vi hann bara med att kolla in några få av dem. Här var ett hinder där man skulle åla under taggtråd precis vid Linnéplatsen. Och håller man inte ner röven så sticks det.Armgång i roterande hjul efter sådär 2 km eller nåt. Orkade man inte kunde man springa ett antal straffrundor.Och visst orkade man...eller?


En del andra tog det med ro och betraktade förundrat det spektakel som försiggick :)


En kombo med tre jobbiga hinder hade de placerat centralt i Slottsskogen på den stora planen. Först en ramp där man skulle springa upp och dra sig upp sista biten med ett rep.
Så här glad kan man vara när man klarar detta hinder.Inget maskeringsförbud här inte ;)


Riktigt högt var det och många fick ta straffrundor efter att ha misslyckats med hindret.


Samtidigt så visar sig riktigt "sportsmanship". En hjälpande hand sträcktes ut av de som redan tagit sig upp för att hjälpa de som fortfarande försökte.


Hinder två i kombon. Springa över en trippelbarriär av eld och kraftig rökutveckling.
För att sedan ta sig upp för ett klätternät, ta sig horisontellt vidare ca 5 meter på samma nät och sedan klättra ner igen.


Jalla, jalla, kämpa kämpa!


En del kröp däruppe, en del rullade. Rulltekniken gick nog snabbast fast med rejäl yrsel som bieffekt.


Sen var det löpning upp på "berget" bland stockar och stenar. Ja, vi tog oss också den vägen fast lite lugnare. Vi hade ju kameror att släpa på :p


Näst sista hindret, efter ca 8 km, var en klättervägg som man skulle ta sig över...

...för att slutligen spurta igenom en lång sektion av trådar som hängde ner, trådar spänningsatta med 10,000 volt. Kittlade säkert illa på alla fuktiga kroppar men många gav bara järnet igenom. Alternativet var att krypa under ett antal andra hinder som tog betydligt längre tid.

Vi missade en hel rad med olika hinder men detta var de vi han med på den dryga timme vi var på plats. Photowalken var ju dagens begivenhet trots allt. Mer om den senare :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...