tisdag 23 maj 2017

Flitens lampa surrar


Sommaren är i antågande och diverse projekt på huset avslutades i helgen medan blommorna hade fullt upp med att slå ut.


Medan Heléne målade de nedfällbara fönstren på uteplatsen vita...


...så satte jag upp lite nya överskåp i gäst/arbetsrummet. Det blev lite pillande med att fylla ut tomrummen mellan skåpen med egna hyllkonstruktioner. Givetvis, som inte är helt ovanligt när man är på IKEA, så glömde vi köpa lucka till skåpet. Den är i skrivande stund på plats iaf :)


Så här blev uteplatsen när den är målad och klar och allting nedfällt.


När nu golvet i hallen blev klart, och tvättmaskinen är testad och går stadigt, var det bara den lilla detaljen med en trappa kvar.


Också den byggde jag med ekparkett och det blev en hel del små vinklar att fixa med. Det blir en självlåsande konstruktion där alla delar klickar i och låser varandra utan att behöva skruvas ihop. Varför? Jo, när badrummet ska renoveras måste den kunna lyftas bort och läggas vattenrör i.


Medan jag klurade på att få ihop trappan så skrapade, kittade och målade Heléne fönster.


Här är trappan klar. Perspektivet blev kanske inte det bästa men den blev faktiskt rätt bra :)


Under tiden vi pillade med projekten så kom äntligen tulpanerna upp trots idoga försök av rådjuren att käka upp skotten.


Humlorna är minst lika flitiga som vi och surrar runt och samlar nektar. Också getingarna har börja dyka upp för att hitta boplatser. Hittills har jag lyckats dräpa 11 st. Det gör minst 1000 getingar mindre i sommar :)

Over and out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...