tisdag 16 maj 2017

Hall, hall, hall...bygga, bygga...hall, hall hall


Lite gött väder igen och dags att ta tag i huset igen. Denna gången var det dags för hallen att få sig en ansiktslyftning, ja inte bara det utan en del grundarbete krävdes också.

Först bort med det gamla knarriga golvet som dessutom lutade rätt kraftigt mot mitten av huskroppen.


Sedan bort med allt golvspån och gammal isolering. Detta är helt klart den värsta delen med allt damm som virvlar runt. Trots andningsskydd hostar man rätt illa efter ett tag.


Dag två blev till slut allt gammalt golv bortplockat. Här finns spåren av en renovering jag gjorde för mer än 30 år sedan närmast ytterdörren och den har stått sig bra. Nästa steg var att plocka bort all löst bröte i form av jord, sten och en massa annat bös som legat där sedan Jesus gick i kortbyxor.


När det mesta av skiten var rensat var det dags att förstärka med lite nya golvbjälkar och framförallt stadga upp under platsen där tvättmaskinen stod. Innan så gungade den runt så mycket när den centrifugerade så man var tvungen att sätta sig på den...med efterföljande känsla av att vara skitnödig. Nu slipper vi sannolikt detta framöver :)


Dags att lägga i en ny botten och det viktigaste av allt; att skjuta aluminiumnät i alla misstänkt möjliga entréer för mössen när kylan kommer till hösten.  Lite extra jobb nu och mindre bekymmer senare.


Dag tre och dags för isolering och golvläggning. Istället för 14 cm packad spån blev de 17 cm glasull. Gött med varmare golv i framtiden


När vädret är fint och man kan sitta ute i vårsolen får man ju inte glömma bort att ta en välbehövlig paus då och då :)


På´t igen och sista momenten blev att lägga in parketten, samma som i köket. Lite ljusare, lite fräschare, totalt knarrfritt och dessutom stabilt som berget. Nu är det bara lite detaljer som lister som saknas men det är som sagt bara...detaljer :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...