onsdag 7 juni 2017

Ålandskryss med Cinderella


På nationaldagen åkte vi på en kryssning till Åland med Viking Lines Cinderella från Stockholm. Då jag mest har erfarenhet från Stena Line till Danmark blev det en intressant jämförelse.


Biljetten var billig! Som klubbmedlem fick vi resan för 20 kr/person inklusive hytt och frukostbuffé. Stena brukar iaf plocka ut 99 kr/person till Fredrikshamn på en dagstur.
En bra service är också parkering ombord som man får för en dryg hundring, vilket antagligen blir samma pris som om man ska parkera i Stockholm vid terminalen. Dessutom kan man ju lasta varor direkt ner i bilen.


Vi han med en sväng upp på däck i det vackra vädret innan båten avgick vid 18.


Stockholm är en fantastiskt vacker stad när det är fint väder. Å andra sidan är det många andra städer som också bjuder på en dylik upplevelse vid nämnda förhållanden :) På Grönan var det iaf full fart.


Men visst är det vackert!På soldäck samlades ett fåtal människor för att ta en öl. På en Stenabåt är det knökat!Vi hade bokat en buffé till middag. Gott och mycket att välja på men inte i närheten av t ex Tallinks buffé på båten till Tallinn.Under tiden man äter kan man njuta av den fina skärgården som bara finns i Stockholm.


Finska [nivleken]?


Cinderella är också mycket större än vilken Stenabåt som helst och får dessa att kännas som livbåtar i jämförelse. Bara dessa spiraltrappor som går mellan fyra våningsplan!


Nånstans på däck 6 hittade vi vår lilla hytt.


Ska man åka båt...ska man handla Tax-free! Här finns, till skillnad från resorna till Danmark - TAXFREE. Låter billigt va?....


I helvete heller! Svindyrt minst sagt jämfört med skattade varor på Stena Lines flytande Bordershop. Priserna ligger här ca 15-20% över Stenas priser och tack vare att det är tax-free får man inte ta med särskilt mycket hem  :( Hur tänkte de här?


Upp på däck igen efter fullbordat inköp. Det gick fort, bara fyra lådor pilsner (tog betydligt längre tid när vi åkte till Fredrikshamn). Å nu blir det en massa bilder....Proivsmak :)


Vi avslutade kvällen med en vända in på nattklubben med sin jättelånga bar.
Bandet, som opassande nog hade namnet Titanix, lät för jävligt och man associerade lätt till "skriet". Vi stannade inte länge. Det är väl egentligen det största problemet med Viking Line, dansband å Svensktoppen dominerar musikutbudet. För att lätta på lidandet blev det lite fotoexperiment.Kul detalj på en analoga klockan - dubbla tidszoner!Slutsats. Det man förlorar på gungorna tar man in på karusellen. Stena har dyra biljetter och billig alkohol, Viking kör tvärtom. Men trevligt var det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...