måndag 19 juni 2017

Rena käftsmällen
Plötsligt för tre dagar sedan började det från och till göra vansinnigt ont i underkäken på ena sidan. Jag var helt säker på att jag fått en inflammation mellan ett par kindtänder. Det höll mig vaken om nätterna och emellanåt kändes det som om käken skulle ramla av.

Det enda som verkade hjälpa, iaf för stunden, var att blanda till lite 60% sprit och låta det sakta rinna runt tänderna. Det blev bedövat iaf.

I morse fick jag tid hos en tandläkare här i Uppsala och han visade mig en snygg röntgenbild på en tand med en spricka rätt ner i roten. Tro fasen det gjorde ont.

Två alternativ erbjöds; antingen en dyrbar rotfyllning med tveksam garanti på slutlig hållbarhet eller att ta bort den för en något mindre ansenlig mängd riksdaler i motprestation. Valet var ju rätt självklart, jag chansar helst inte - ska jag satsa pengar får det allt vara bättre odds.

En timme, och en massa borrande, bändande och knakande, senare var tanden historia och låg prydligt upplagd på ett fat i fyra delar. Den hade gått mitt itu direkt så rotfyllning var visst ingen bra idé trots allt :)  Rötterna tog en stund att få ut men de kom loss så fint så. Det bästa av allt; jag kände inte ett skit, inte ens nu när bedövningen släppt. Det enda jag har kvar som minne är ett lite mindre köputrymme,  min trasiga tand och en krater i munnen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...