torsdag 15 juni 2017

Telenor - bäst för andras kunder?


Jag var inne i en Telenor-butik för några veckor sedan för att kolla om jag kunde hitta en smartare lösning för alla våra abonnemang. En säljare, vilket visade sig vara butikschefen, räknade och kollade, log ett stort leende, glimmade med ena framtanden samt kom fram till ett fantastiskt (*) erbjudande! Och det gäller bara just nu, bara för dig!

Skitbra! Egentligen skulle det bli samma pris som idag fast med obegränsad datamängd som jag, Heléne och den mobila routern kunde dela på istället för ynkans låga datamängder på mobilerna och ynka 60 GB/månad för routern. Telenors obegränsade abonnemang känns lite bättre än Tele 2:s. Här kan man iaf köra 20GB/dygn och öka med 5 GB i taget manuellt. (Tele 2 har bara 5 GB resp 1 GB i taget.)

Det fanns ju egentligen bara ett aber, bindningstiden skulle bli 24 månader.
- Det är jag inte intresserad av, jag kommer sannolikt få fiber om ett år, sa jag.
- Inga problem, du hör av dig, så sänker vi datamängden till ett lägre alternativ t ex 20 GB eller nåt.
- Gött, i så fall tar jag det.

Väl hemma så kollade jag kontraktet, som jag givetvis har 30 dagars ångerrätt på. Det stod inte ett ord om någon möjlighet till sänkning av datamängd, bara uppåt. Har man obegränsat är det svårt att höja, nicht wahr?

Jag skickade ett mail och hänvisade till vårt "muntliga avtal" och fick svaret: "Hör av dig när det är dags så ordnar jag detta". Bra, nu har jag det skriftligen också.

I paketet ligger att man kör alla abonnemang under samma konto så idag var jag inne i butiken för att bland annat lämna in en fullmakt för att ta över Helénes abonnemang och knyta detta till mitt. En halvsömnig ung sommarvikare dök upp och såg avvaktande ut.

- Hej, jag var här inne för en tid sedan och fixade ett abonnemang. Det fanns en del utestående grejer att fixa som när jag ändå hade vägarna förbi så tänkte jag avsluta detta nu.

- Nä, du kan inte avsluta nåt här, då får du ringa kundtjänst.

- Alltså, jag vill göra klart alla papper som inte blev avslutade...dvs klara sist.

- Aha.

Han tog hand om pappret och lovade skanna detta och skicka det vidare. Jag vill givetvis behålla mitt telefonnnummer och menande på att porteringen av mitt Telenor kontantkortsnummer måste ju stå med i avtalet också. Dessutom vill jag att detta ska ske den 1:a juli.

- Det går inte att sätta i förväg, du får höra av dig när du har aktiverat ditt abonnemang.

- Say what?!

- Hade du haft en annan operatör hade vi kunnat lägga in ett datum men nu är du kund hos oss och då går det inte.

- Så du menar att ni har bättre koll på era konkurrenters datasystem än ert eget?!

- Hrmpff (lustigt läte och svarslös)

- Jaja, jag får väl ringa då...när jag bytt. Tack å hej.


Vad detta säger mig är att de verkar mer intresserade att sno kunder från andra än att behålla sina egna.

* Detta FANTASTISKA erbjudande är alltså Telenors standarderbjudande visade sig. Den "arabiske mattförsäljaren" sålde luft men det lät bra. Kändes lite som att handla på en Souk i Istanbul. Jävla skumt detta men oavsett blir det nog en bra deal för oss. Jag har det ju skriftligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...