tisdag 18 juli 2017

Badrumsprojektet inlett


Nu är det dags att ta tag i renoveringen av badrummet som sett ut så här i stort sett sedan Jesus gick i kortbyxor. Det är litet men med lite smarta lösningar ska det nog kännas lite större och kännas lite större.


Första steget, igår eftermiddag, var att riva ut allt som gick; toastol, handfat, duschkabin, trycktank, varmvattenberedare och alla rör.


Vad rören beträffar: det är nog bland det värsta jag sett. Mina föräldrar blev nog ordentligt lurade när den här lokala rörläggaren skulle testa sina nya klämverktyg. Så många böjar på ett ställe helt i onödan.


Dessutom var det ett flertal av de gamla kopplingarna som var klart undermåliga. Vi hade problem med en som hoppade ur när vi renoverade sovrummet förra året. Som det ser ut på det understa röret får det inte se ut.


Idag var det dags för lite förberedelser för de smarta lösningarna, t ex en försänkning av utrymmet bakom badrumsskåpet för att det ska rymma mer utan att ta mer plats. Likaså blir det en försänkning i duschutrymmet också för t ex schampoflaskor.


Sen var det dags att riva ut golvet. Precis som tidigare var där isolering av spån. Detta ska givetvis ersättas senare. Skönt att det inte trängt in någon fukt vare sig i väggar eller golv (vilket vi kallt räknat med)


Sådär, spånet avlägsnat inför morgondagens rivning och återuppbyggnad av golvbjälklaget.


När man renoverar badrum och har slitit ut allt i vattenväg, och dessutom är i et stort behov av en dusch, kan man ju skapa sig ett eget litet "life-hack". Trädgårdsslangen in till varmvattenberedaren och duschkabinen stående i grillutrymmet utanför dörren. Funkar kanonfint.


Behöver man diska kan man ju temporärt ansluta trädgårdsslangen till vattenröret som går till köket :)

Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...