söndag 30 juli 2017

Helgtur till skåneland


I helgen har vi haft ett välbehövligt avbrott i arbetet med badrummet. Istället har vi i ilfart dragit till Skåne för att hälsa på Björn & Nilla.


Sommarbiljetter på SJ kan man ibland få billigare i 1:a klass än i andra så då får man passa på.


Runt många centralstationer och resecentrum byggs det moderna spejsade kåkar och Lund är inget undantag. Vad det ska bli för hus har jag inte en susning om men coolt var det.


Väl framme så möttes vi av kanonväder, trots att SMHI påstått motsatsen, så vi kunde sitta ute och käka. Mycket god mat och många goa skratt blev det.


På lördagen blev det skitväder och vad gör man när det blåser och regnar på tvären? Man drar ner till Smygehuk och havet! Så nu kan vi lägga till listan att ha varit i Sveriges sydligaste plats.


Det var minst sagt saltstänkt så då är det skönt med en vädertätad kamera.


Det gäller att hålla i hatten när det vindar på från sidan.


Att använda paraply i sånt här blåsväder är aldrig en bra idé, inte i Smygehuk heller.Vi knatade bort en bit längs stranden till en gammal förrådsbyggnad som användes som museum/restaurang/fik.
Där fick vi i oss "äggakauga" med fläsk och lingonsylt. Typiskt skånskt och mättande gott.
Det fanns en del knepiga prylar till försäljning på den sedvanliga souvenirbutiken man alltid hittar på såna här platser.


Summerat fick vi en mycket trevlig helg och vi åker nu hemåt laddade med ny energi inför upploppet på badrumsprojektet. Tack å bock :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...