fredag 4 augusti 2017

Nu hoppas vi slippa foglossning


Det lilla huset blir långsamt bättre och bättre. Igår kaklades det för fullt och idag blev det fogning. Däremellan hann vi ta ett varv med drönaren.  


Kakel på plats och klinkers på gång. Den mörka bården är samma klinkers som vi har på golvet...och i köket. Notera också det lilla klinkrade facket för schampo och tvål infällt i väggen.


Sådär, allt på plats, bara fogen som saknas.


Heléne har ständigt laddat upp nya grejor på bordet allteftersom de ska användas. Mycket pinaler blir det och det är ett omfattande projekt med så många lager av olika saker och långa torktider däremellan.


Medan klinkern satte sig tog jag itu med att försöka koppla ihop hjärtat i vattenförsörjningen, den som ska vara nere under huset hädanefter.


För några timmar sedan blev då äntligen all fogning klar och har hunnit fuktats första gången av två för att förhoppningsvis slippa foglossning i framtiden, haha :)

Duschblandaren är på plats. Likaså badrumsfläkten. Den läskigt gröna (fuktspärren) insänkta delen i väggen ska bli den utökade insidan i badrumsskåpet som ska kläs i nåt lite snyggare material.

Imorrn blir det dags att montera toa, handfat. duschdörr och glasblocksvägg. Sen får vi se hur långt vi hinner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...