söndag 17 september 2017

Baksidan fixad tillslut


Efter badrummet blev klart har det varit dags att fixa lite med baksidan på huset. Det gamla plasttaket skulle bytas ut och ett däck skulle byggas för att slutföra "varvet-runt" med däck runt huset.


Vi började med att lägga däck på baksidan som skulle knyta ihop existerande  baksidedäck med det på kortsidan. Sedan slet vi bort det gamla plasttaket med och satte upp ett nytt av kanalplast istället. Det gamla tryckta skärmväggarna byttes ut mot samma panel som huset för att smälta in bättre.


För att skapa möjligheter att både ha öppet och få vindskydd så byggde vi en utdragbar väggsektion.


Hjul på bägge sidor invändigt i väggen styr det hela utan att det kärvar...


...och hjul undertill gör att det blir lätt att dra fram eller skjuta undan.


Såhär blir det när det är stängt. En skiva kanalplast i vinkeln ser till att släppa in lite ljus.


För extra vindskydd, vid behov, kan det vara bra med nedfällbara fönster. Genom att med en sänksåg skära in 2 mm breda skåror, 2 cm djupa, så kan man passa in en 2 mm plexiglasskiva som fönsterglas.


Färdiga fönster av plexiglas med tryckta 21mm ramar.


Där har vi fönstren på plats uppfällda och med skjutväggen öppen.


En kvällsbild med allting stängt och nerfällt. Perfekt nät nordan blåser på framåt vintern :)Så här såg huset ut från början en sommar för tre år sedan. Det har allt hänt lite iaf.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...