lördag 23 september 2017

Jaha, då blir man straffad igen

Dags att deklarera "status" inför fastighetstaxeringen. Inte nog med att de ska höja den befintliga taxeringen rejält där jag bor. Dessutom straffar de mig för att jag vårdar min fastighet. Jävla sopor!!

Jag gick in på Skatteverkets sida för att uppdatera data på fastigheten inför den nya fastighetstaxeringen. Jag visste redan innan att man tänker räkna upp värdet på allt i området med ca 30% vilket ju är illa nog. Att jag dessutom blir kraftigt upptaxerad pga att jag vårdar min kåk är ju för fasen rena rånet!

Jag har t ex investerat ca 1000 spänn i en värmekabel som jag tejpat fast på ingående vattenrör in i huset. Från att tidigare bara kunnat ha sommarvatten till numera året-runt vatten kostar mig en ökning av taxeringsvärdet med 50,000(!). 49,000 pålägg!!! Satans svin!

Att byta ut en gammal dassig fasad till och likaså det gamla halvt läckande taket till nytt, vilket kostade mig en bra slant trots att vi gjorde arbetet själva, höjde taxeringsvärdet trefalt vad det kostade oss(!)
Inte nog med det...taxeringsvärdet på tomten steg rejält pga ny fasad och tak. Hur i HELVETE rent ut sagt??!!! Vad fasen har en fasad och tak med tomten att göra?! Sa jag nåt om satans svin?

Jag har inga problem med att man ska betala skatt på vinster man gör men att vårda sitt hem för framtiden bara för att bo där har jag klart problem med. Det är ändå skattade pengar som jag köper beskattat material för och sedan ska jag behöva skatta för det igen? Jävla kommunism rent ut sagt!

Men...staten har uppenbarligen ett stort behov att få in skattepengar för att finansiera en del "oväntade" utgifter :(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...