torsdag 26 oktober 2017

Avresedag

Idag var det avresedag och en sen sådan. Denna gången åkte vi med Qatar till Bangkok via Doha, en bra kombo då en normalt 12-13 timmar lång resa delas upp i två halvor med ett par timmars bensträckare på mitten. Man blir lätt stum i benen av att sitta still så länge så att få röra på sig ett par timmar är välkommet.Vi lämnade Arlanda vid 22-tiden vilket betyder att vi anlände i Bangkok strax efter 19 lokal tid. Med bara en timmes powernap på vägen är man sådär lagom skittrött för att bara däcka och sova en hel natt på hotellet och sedan mer eller mindre vara inne i den nya dygnsrytmen på direkten. Ja, man är lätt spyfärdig dagen efter men det funkar.

Det var ett kanonbra drag att åka en sen vardagskväll. Lite folk på Arlanda vilket gjorde incheckning och säkerhetskontroll totalt smärtfri utan köer. I Doha landade vi mitt i natten vilket också där märktes med korta köer i säkerhetskontrollen. Förra gången vi passerade Doha kom vi dagtid under högsäsong. Oändliga köer var det den gången.Många håller sig vakna genom att sitta och pilla i sig en massa drinkar på långflygningar. Åker man via Doha gäller det dock att passa sig. Det är ett djupt muslimskt land och märker de att man är berusad eller luktar alkohol finns det en stor risk att resan avbryts där och då. Så ett tips från coachen, ta det lugnt med drickat om ni flyger den här vägen. Annars är servicen på Qatar oklanderlig. Biljettpriset är ok, maten är bra, personalen trevlig och benutrymmet riktigt hyfsat. Rekommenderas starkt.Väl framme i Bangkok var det bara att hämta ut ryggsäckarna, ta Airport link, motsvarande Arlanda Express, in till Bangkok för att sedan byta till BTS Skytrain vid ändstationen och ta oss den sista biten till Nana station där hotellet låg.

I morgon är det en stor dag, Thailands gamle kung, Bhumibol, som dog för ett år sedan ska kremeras och man har byggt ett stort krematorium i närheten av palatset, ett bygge som tillsammans med alla andra förberedelser sägs ha gått lös på ca en miljard Bath. Massor med gator är avstängda och det kommer att vara vansinnigt mycket folk på plats för att ta farväl av den älskade regenten. 

När en affär stänger för dagen öppnar en annan utanför till kvällen.


Vi tänkte börja med att ta oss till Eastern bus terminal för att till nästa dag köpa oss en bussbiljett till Ko Chang, en kanonfin ö så lång ner åt sydost man kan komma. Efter detta tänker vi försöka ta oss in mot området runt palatset för att få se lite av händelserna runt kremeringen. Inte för att vi tror att vi kan komma ens i närheten men det kanske kan gå att fånga lite av stämningen iaf.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...