lördag 21 oktober 2017

Dags för lite reseplanering


Då var det dags att börja återigen detaljplanera den årliga trippen till solen och värmen i Thailand. Denna gång tänker vi oss att hålla till på den östra sidan av landet.


Rutten är tänkt att gå via Bangkok och därifrån ta en statlig buss, vilket är skitbilligt rent ut sagt, ner till den fina ön Ko Chang som ligger så långt åt sydost man kan komma. Därifrån sedan tillbaka längs kusten tillbaka mot Bangkok med några stopp på vägen.


Vi börjar med ett par nätter i Bangkok. Vi anländer sent så det är bra med en mellandag då man kan ta sig till bussterminalen (Eastern) och fixa biljetter. Hotellet är också valt så att det ska gå lätt att ta sig dit från flygplatsen med Airportlink och BTS och att sedan lätt ta sig till Eastern Bus terminal på morgonen.


Det blir en lång bussresa, vi har gjort den innan, och väl framme på ön ska vi ta oss till den nordvästra sidan där vi stannar en tid. Efter det åker vi söderut för att bo ute på piren i den lilla fiskebyn Bang Bao i några dagar.


Vi var här redan 2014 men bodde visserligen inte på piren, en missad upplevelse vi nu ska se till att rätta till.


Efter några dagar på Ko Chang bär det sedan iväg uppåt längs kusten och vi har egentligen inte direkt planerat så mycket efter detta. Någon natt här och där. Garanterat stannar vi till på Rayong-stranden väster om Ban Phe. Det är en bra strand och mycket bra priser på hotellen.


Därefter tar vi oss norrut längs kusten mot Bangkok igen. Det kan bli något stopp antingen söder eller norr om Pattaya på vägen. Tiden lär utvisa :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...