söndag 29 oktober 2017

Hotellägare i vardande?Vårt hotell på Ko Chang heter Blue Resort & Spa och är ett klassiskt exempel på hur Thailändare tror att bara namnet är tillräckligt bra så får man kunder. Well, det lyckades ju - vi är ju här :)De flesta hotell i närheten av stränder heter ju resort. Har man en egen massör kan man ju utöka det hela till Spa också, eller hur? Inte för att jag bryr mig om spa-biten direkt. De små bungalowsen ligger ju perfekt vid den lilla minisjön.


Som små stugor är det hur mysiga som helst.


Inga mygg har vi heller, vilket vi hade befarat, för fisken - och det dräller av fisk i den lilla pölen - käkar nog upp alla mygglarver.


Ägarna verkar rätt nya och oerfarna. De har nog precis tagit över stället. När vi kom var vi de enda som kom den dagen. Det var lite bökigt att hitta bokningen. Hela stället stod tomt utom ett par som precis skulle iväg. 

Ägarinnan har varit sprudlande glad och positiv men det saknas helt klart rutiner. Städningen har varit bortglömd, man har glömt att ställa in vattenflaskor i kylen som utlovat. När de väl kommit har de hamnat i bungalown bredvid. Å andra sidan är de oerhört villiga att hjälpa till. Vi erbjöds, utan att fråga, en vattenkokare ifall vi ville koka eget kaffe. Kopparna, det hämtade jag själv i köket.

Igår dök det upp 16 nya gäster, thailändare allihop och då sprang de som yra höns för att få alla på plats. Frukosten i morse hade de stackarna också lite problem med att hinna få fram mat till alla. 


Låsen på rummen är minst sagt kassa. De sitter löst och idag har mannen i huset ägnat några timmar åt att gå från hus till hus och skruva åt allting. Skulle jag boka detta igen. Inte omöjligt, stället är mysigt som bara den. Lite mer rutin så blir det nog bra. Enda smolken var nog att vi pröjsade 320 spänn natten när vi bokade via Agoda för ett halvår sedan och nu, med nya ägare, är priset droppat till 200:-   :-(  Jaja, man kan inte har tur jämt :-)

Nu är vi återigen de enda gästerna och kan antagligen åtnjuta full service (om nu städerskan blir informerad om att vi bor kvar här)


Idag bestämde vi oss i alla fall för att knata söderut längs stranden för att se hur långt man kommer. Efter några kilometer tog den slut vid ett litet utlopp från en flod. Det gick inte att komma över. Bilden ovan är tagen norrut mot vår del av stranden som är längst upp innan udden som sticker ut. Sanden är ju helt fantastisk här. 
 Allting slutade i en liten vik med några hus och antagligen ett hotell. Det kom ett par paddlande i en kanot från längst in i viken och gick i land där vi stod för att sola och bada. Inget bra bad därinne alltså.


På vägen tillbaka fick vi se något vi inte sett innan. Ett trebens selfie-stativ för mobilkamera. Weird!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...