lördag 28 oktober 2017

Som barn på nyttIdag tog vi en ordentlig sovmorgon och vaknade inte förrän frukosten hade stängt. Men det gjorde absolut ingenting. Vilken fantastisk syn att vakna till och dessutom behagliga 29 grader.

Vi hittade ett litet hål-i-väggen uppe vid vägen och fick i oss en Pad Thai och fyra koppar kaffe för en spottstyver.


Sedan var det dags att dra ner till stranden och få oss det första doppet. Alltså, vi snackar en lufttemperatur på ca 30-31 grader och lika varmt i vattnet. Helt otroligt. T o m en badkruka som jag kan tänka mig att gå i flera gånger, hahaha :)


Men nu är ju Heléne och jag som vi är. Efter ett par timmar så satte rastlösheten igång och vi var tvungna att röra på oss lite. Så det blev en kortare beachwalk ett par kilometer. Imorrn blir den lite längre då vi behöver något på fötterna för att korsa ett litet "hinder" på vägen. 


Det som är bäst med att åka så här års är att det är förhållandevis folktomt. Vårt hotell t ex har bara en boende just nu förutom oss. Det ska visst komma några fler under kvällen. Det ser rätt tomt ut på de andra hotellen också. Detta medför att det känns luftigt och fint på stranden och man slipper att folk sitter på en. Dessutom är personalen på restaurangerna sprudlande glada och entusiastiska så här i början av säsongen.


Sen hör det till saken att om man är på en ö som heter Ko Chang så måste man väl dricka Chang, eller hur?


I diverse träd och palmer längs stranden har man hängt upp gungor. Intressanta redskap det där. Barn gillar dem såklart, men även vuxna. De blir ju som barn på nytt! Kan man dessutom bli fotad av sin respektive så håller man på ett tag för den perfekta bilden.

Det blev en hel del roliga bilder av människor idag och det kommer att bli fler under resans gång. Vi sparar detta till ett dedikerat inlägg senare, nån dag när det regnar och vi har tid att redigera bilder :)


Nu är det också dags för en betraktelse. På bilden syns ett poolområde med en hyfsat stor pool. Avståndet till stranden är 5 meter och till vattenbrynet är det mindre än 20 meter. Fråga: varför i helvete tar man sig tiden av att lida av en 12+ timmars flygresa till Thailand för att bada i en pool när man har en superfin strand och havet intill??! Det är ju mycket billigare att åka till Vattenlandet i Borås för att ta ett exempel. Jaja, "igal lollil oma lõbu" som man säger på estniska.


I den lilla viken vi befinner oss i finns en hel del fisk och det åker runt små fiskebåtar med ett stort nät framtill för att försöka få lite fångst för dagen.


De kommer sedan in till en liten hamn som vi har strax nedanför vår bungalow. Vart fisken tar vägen vet jag inte. Antingen äts den av lokalbefolkningen eller säljs till restaurangerna.


Nu sitter vi i, efter att ha intagit en superb måltid på stranden,  och trixar med dagens bilder i Lightroom och bloggar såklart. Mörkret faller snabbt och en vy över vår lilla lokala "sjö" ser ut så här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...