fredag 17 november 2017

En liten kort en-mila beachwalk


Nu är vi framme i Ban Phe med sin, rent ut sagt, fantastiska långa strand och fina vatten.


Hotellet, Mac Garden, var kanske inte riktigt det bästa valet. Vi insåg när vi kom hit att här har vi bott innan  och sängarna är hårda som betong. Vi hade dock tur och tog ett sk deluxe-rum den här gången. Då var resten av rummet av betong men sängen ändå ok.


Ban Phe ja; det är en liten, eller inte så liten direkt, fiskeby där det bor en hel del svenskar i små "villaområden" och den största grejen egentligen är alla båttransporter till den fina ön Koh Samet alldeles intill. En av restaurangerna i stan, Christies, som alltid har varit någon form av centrum för västerlänningar, dels pga att det legat precis vid huvudpiren, dels för att de snackar bra engelska, finns inte längre kan jag upplysa om. Fastigheten är till salu och allt är avspärrat.


Ingången till piren mittemot fd Christies och 7-Eleven.


Igår tog vi en liten tur bland alla pirer när vi insåg att vi knappast skulle kunna hinna bada.


De har en del sköna fiskebåtar här, färgglada och utrustade med en massa knepiga prylar.Som t ex starka lampor för att lura upp fisken nattetid. Knappat nåt man får göra hemma.Lite tungt lastad kanske? Det framtas en hel del varor och även vatten härifrån till Koh Samet som inte hat tillräckligt för att vara självförsörjande.


Fraktbåtar som dessa går dagligen som ett pärlband från pirerna i Ban Phe ut till ön.


Det är ju inte bara båtarna som är tungt lastade. Man undrar vad Harry Haffa hade sagt om man kom körande så här i Sverige ;)Som sagt, det bor många svenskar här eller vad tror ni? Knäckebröd fanns också i denna affär :)


Å gillar man inte Kalles kan man ju alltid fiska. Helt klart en annorlunda stil. cyklop, badring och en hink där han slänger i fisken.


Idag är det fredag och då skeppas skolklasser ut till havet för friluftsdag eller nåt. Massor med bussar anlände under dagen och barnet skeppades över till Koh Samet eller så stannade de vid stranden vid Ban Phe.


Inga barn på utflykt utan mat men det löser man snabbt med ambulerande, ja foodtrucks är väl att ta i men principen är densamma.Efter ungerär en halvmils promenad längs stranden (vilket är ungefär hälften av den) hittade vi en liten plats att relaxa på.


Lååångt däruppe i fjärran kan man se Ban Phe och till vänster Koh Samet.


På vägen tillbaka på eftermiddagen hade det börjat samlas en hel del thailändare längs stranden.


Lågsäsongen börjar ta slut och idag var det tydligen dags att börja lägga i en massa speedboats som senare ska transportera turister ut till ön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...