torsdag 9 november 2017

När saker skiter sig...rejält


Sista kvällen på Bang Bao Pier i Koh Chang och regnet bara vräkte ner. En bra början på det kommande dygnets olyckligheter, minst sagt.


Sa jag att det pisseregnade? Det gjorde det iaf och med tanke på alla saknade takplåtar på kåken så läckte det in en del.


Personalen satte ut allt de hade för att fånga upp vattnet.


Molnen hopade sig på himlen, regnet pissade och fler och fler kärl placerades ut då taken var tämligen sargade efter de gångna dygnens stormande.


Även i vårt rum läckte det ordentligt men...vi hade det bästa rummet av de alla...i de andra badrummen fanns inga tak alls. Vi hade bara liiite läckor.


Vi fick en transport ordnad vidare norrut till Chao Lao...trodde vi. Lita aldrig på en kines...typ. "En minibuss tar er nästan till Chao Lao, sedan är det bara en liten bit att ta sig med buss - bara 40 Bath"
Tjena! Släng dig i väggen! Det blev inte så.


Vi stod på anvisad tid utanför 7-eleven och väntade på transporten, vilken dök upp i tid. So far so good :)


Vi plockade upp en massa andra människor på vägen till piren och kom med första bästa färja över till fastlandet.


En färja som för övrigt nog skulle behöva en renovering.

Sen sket det sig rejält. Efter att ha rundat Chantaburi stad blev vi plötsligt avsläppta "in-the-middle-of-nowhere" ca 27 km från Chao Lao (till vilken vi hade blivit lovad transport). Därifrån var det meningen att vi skulle ta oss själva. Jättekul...not. Vadå bussar för 40 Bath. Det gick ju inga bussar där.

Men - i Thailand löser sig allting. Efter bara en liten stund vid vägkanten dök det upp en snubbe med på moppe med en svart t-shirt på huvet och solglasögon á la Rick Astley och undrade om vi ville ha skjuts nånstans.

Som svensk idag blir man ju lite nojjig och helt klart misstänksam men efter en liten diskussion så hämtade han sin bil, slängde upp vår packning på flaket, oss in i hytten och levererade oss till vår destination för en billig peng. Thailändare kan man alltid lita på! Kineser...


Framme vid vårt hotell i Cha Lao som kanske inte "riktigt" motsvarade förväntningarna. Ja, det var hyfsat billigt, men stranden som utlovades på bilderna när vi bokade fanns helt enkelt inte. De fanns någon annanstans (mer om det senare)


Hungriga och törstiga så sket vi högaktningsfullt i detta och gick till närmaste restaurang för att få något att skölja ner resdammet med. Ingen kunde engelska! Efter lite pekande och viftande fick vi iaf lite Chang och i riktig thai-style, en hink med is.


Detta var den utlovade stranden.....några badtrappor ner under högvatten


Tebax till vårt lilla hotell. Det finns ingen frukost, inte ens på restaurangerna i närheten - iaf inte på någon förståelig meny. Dock lyckades vi få vår hotell manager att skicka iväg en snubbe på moppe för att fixa an Pad Thai till frukost. Skitbilligt. 35 Bath per person.


Idag blev det en liten promenad mot mer bebodda trakter. Chao Lao är stort, stranden är närmare en mil lång, och vi hamnade i fel ända tyvärr. Här har vi efter någon kilometer hittat en "närbutik" som har det mesta...


...propellrar t ex :)


Givetvis en bensinpump utanför i närheten av livsmedlen. 40 Bath/liter!


Annars var det mycket av den här typen av affärer. Bara thailändska, ingen engelska.


Spartanskt boende?


Vi kom fram till en del av stranden, ca 3 km bort, som motsvarade den bild vi hade från vårt hotell och insåg att de plankar bilder friskt från varandra för att få gäster. Shit happens. Vi kommer att röra oss några km norrut i nästa hopp.
Detta med ishinkar :) 


Vi har precis ätit middag, ett inte helt lätt göromål. Den här supermysiga strandrestaurangen hade inga menyer på ett begripligt språk och ingen kunde engelska. Lite molokna sneddade vi över vägen till en "resort" där de inte serverade mat men rekommenderade oss restaurangen vi precis kommit från(!)

Vi förklarade problemet och en snäll "hotel manager", som var hyfsad på engelska, följde oss över vägen och översatte till oss vad som fanns på menyn.

Resultatet: vi fick en fantastisk måltid för en spottstyver!!


Till ölen kom ju ishinken naturligtvis :D


Stekt ris med kyckling. Ser kanske inte så gott ut men det var det.


Den här rätten, Tom Yum med räkor. Vi snackar 300 gram räkor i detta, minst. Fantastiskt gott! Svinbilligt dessutom. Detta ska vi göra om och nu har vi bilder på maten dessutom.
Vi föreslog att hon som hjälpte oss skulle övertala ägarna att åtminstone ha EN meny översatt till engelska. Det lär ju komma fler än oss västerlänningar hit.


Sen ett litet aber...jag har vissa synpunkter på att utrusta hundar med den här typen av halsband för att begränsa deras rörlighet :(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...