lördag 18 november 2017

Som natt och dag


Idag anlände vi med minibuss till Jomtien Beach, precis söder om Pattaya, för endast 200 Bath/person. Till skillnad från alla de andra ställen vi varit på hittills märks det knappt att det fortfarande är lite off-season. Staden sprudlar av liv.


Det blev en snabb tur ner mot stranden och 7-Eleven efter vår ankomst på sena eftermiddagen. Den här stranden myllrar av människor...


Till skillnad från ensamheten på Chao Lao eller Ban Phe.


Hotellen är lite mäktigare här också. 


Vårt lilla hotell, Nirvana, som ligger ett par hundra meter från stranden visade sig vara ett riktigt klipp för dryga 300 spänn natten. 45 kvadrat, större än hemma ju :)


Många fina inredningsdetaljer och en skön säng. TV med 100 kanaler, kanske kommer passa bra när de lovar regn imorgon tyvärr :(


Kokvrå kallades detta. Helt ok som kök tycker vi. Spis, vattenkokare, stor kyl och möjlighet att låna kastruller och andra husgeråd om man vill. Perfekt om man är longstay.


Internet har de visst också, haha. Inte lika bra som det vi hade i Ban Phe. Där lyckades jag komma upp i 32Mbit, här är det bara 3-4 men det funkar för att ladda upp bilder iaf :)


Vi ledade ju efter nånstans att handla och längst bort på gatan fanns ett 7-Eleven, ca 400 m meter bort. När vi återvände hittade vi en till precis i närheten på vår gata, dold bakom en restaurang. Skylten såg vi på avstånd, högt placerad, på vägen hem igen.


Solnedgången var underbar rent ut sagt och väldigt många stod längs strandkanten och skulle föreviga den...


...och sig själva.


Nu är ju detta Pattayaområdet och med detta följer ju ett utbud av barer med "utökat" sortiment av förlustelser. I detta fall var det ett ställe med en massa norska flaggor. Hela gänget "gubbar" satt som förstenade och blängde på TV medans "damerna" såg lätt uttråkade ut men de satt snällt och blängde de också.


Skidåkning! Man sitter och kollar på män som hasar fram på lagg i snö när det finns en massa vackra damer i närheten?! Norrmän!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...