lördag 11 november 2017

Tassemarkerna - Chao Lao södra


Nu har vi bokstavligt bott i tassemarkerna ett par dagar. Vårt lilla hotell, nedan, sköts av en liten trevlig dam som kan ytterst lite engelska och till granne har hon en restaurang som kan...lika lite :D


Här är hotellet som består av ca 10 rum...


...och en liten gräsplätt med solstolar.Sen har vi restaurangen intill där man dagligen fångar sin egen fisk, med varierande resultat har vi sett. Lika glada är de ändå :)


Menyerna man stöter på här i trakten är helt klart svåra att förstå men med lite tecken och charader á la fågeldansen för t ex kyckling så går det att fixa det mesta man behöver. Vänligheten och servicenivån här överstiger det mesta!


Ägarinnan på vårt lilla hotell, Charm de Chao Loa, talar knappt engelska men är nästan som en mamma till oss. Hon fixar och trixar och tvättar t o m våra kläder utan extra kostnad. Helt fantastiskt!


Enda nackdelen är att det knappt finns någon strand att tala om utom när det är lågvatten, vilket det bara är på nätterna numera. Fiskarna har det dock bra som kan vada runt och lägga sina garn 200-300 meter ut där det fortfarande går att bottna.En annan kul grej, trodde aldrig att jag skulle hitta estnisk cola här! ;)


Oväder har vi haft lite grann också så här på slutet av regnperioden men inte lika illa som på Koh Chang. Lite regn och blixtar i fjärran.


Frukostarna är ju helt otroliga, två portioner käk och vatten för totalt 30 spänn :) Vilka färgglada tallrikar sen!Nu är det helg och då lär visst thailändare chartra fina bussar och ta sig till kusten. Fyra stora VIP-bussar dundrade in på hotellet bredvid oss och släppte av en massa ungdomar.


Thailändare älskar ju att pimpa sina fordon och bussar är inget undantag, eller hur?


När man är på plats måste man ju föreviga det hela :D

'

Och väntar man för länge på att handla i den lokala butiken riskerar man att bli blöt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...