onsdag 15 november 2017

Vidare mot Ban Phe!


Efter några dagars slappande på detta fina hotell på Chao Lao stranden är det imorgon, efter utcheckning, dags att börja röra sig åt nordost och Ban Phe. Den här gången åker vi inte över till Koh Samet utan stannar i Ban Phe ett par dagar.


Det var inte helt trivialt att lösa transporten då hotellet knappt har någon som talar engelska. Vi hade lite tur och den damen vi pratade med när vi bokade hotellet (den enda som faktiskt kan engelska ordentligt) gick på sitt pass i morse igen efter en veckas ledighet. Nu är en taxi till Ban Phe fixad till ett bra pris.


Så vid lunchtid lämnar vi denna fantastiska strand och väldigt thaimässigt tillbakalutade område med sin blandning av lokala enkla små hotell enstaka stora lyxiga komplex som vårt. Detta kan i framtiden bli ett riktigt bra turistområde för svenskar om någon resebyrå sluter avtal med något av de stora hotellen.

 


Här har vi testat de kulinariska ytterligheterna till frukost iaf. Från de enklaste superbilliga rätterna på enkla färgglada plasttallrikar (man blir ju bara glad)...


 ...i enkla miljöer med varma goa människor.


Till det stora hotellets överdådiga frukostbuffé med hur mycket mat som helst...


... fast inte lika väl tillagad och mer karaktärslös samt som det alltid blir på bufféer...ljummet.
(I morse var vi så få som åt så de erbjöd á la carte-frukost istället)


Fast den lilla godbiten till kaffet mot slutet kan man ju inte klaga på.


Middag på "fin"-hotellet var faktiskt klart över förväntan. Vi hade väntat oss mat utan sting och karaktär som det ofta blir på större/finare restauranger.  Här har de dock ännu inte börjat turistanpassa smakerna så förutom att det var väldigt vackert så smakade det fantastiskt också.

Imorrn drar vi som sagt mot ett mer turistanpassat ställe och nya roliga äventyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...