tisdag 19 december 2017

Bästa klippet på länge!


Nu har jag nog gjort en av de bästa klippen någonsin. IKEA har en trådlös energimätare, SPARSNÄS, som man sätter ute i elskåpet och som skickar över och lagrar energiförbrukningen över tiden.  Nu nästan ger man bort dem!


SPARSNÄS består av en liten sändare med antenn som man placerar vid elskåpet och en mottagare med display som tar emot, lagrar och presenterar den totala energiförbrukningen.

Detta är sannolikt en utgående produkt då man på många IKEA-varuhus, Uppsala och Kungens kurva bland andra, slumpar iväg dessa till IKEA-Family medlemmar för endast 99 kr(!) 
Ordinariepriset ligger på 995 kr och ordinarie familypris 595 kr.

De går som smör i solsken. På en grupp för hemautomatisering på FB är man helt lyriska och ber andra att handla ifall det egna lokala varuhuset sålt slut eller fortfarande kör fullpris. Uppsala har haft slut men fick in en laddning i fredags.


Bara ut till elskåpet och montera då :) En liten mottagare placeras över den blinkande lysdioden på elmätaren och mottagaren sätts fast på ett lämpligt ställe med dubbelhäftande tejp.

'
Antennen tejpas fast på lämpligt ställe, i mitt fall utanför plåtskåpet.Mottagaren kan verkar man kunna placera i stort sett var som helst då räckvidden är generöst tilltagen. Vi har ca 20 meter mellan sändare och mottagare.


Den lagrar och visar momentan förbrukning, förbrukning per dag, vecka, och över år. Man kan göra jämförelser etc. NU har vi koll på elbolaget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...