fredag 8 december 2017

En stad i ljus


Förra helgen var vi i Göteborg och skulle bland annat fira Paulines födelsedag i efterskott. Det första vi fick se på väg över Gustav Adolfs torg var ett ljusspel, ett ljusspel man själv kan påverka genom att dra i en massa spakar på den röda lådan.


Dra i en spak så ändrar sig färger och motiv beroende på vad man drar i. Kul!


På kvällen så tog vi oss till Gamlestaden och Pauline & Jules nya fina lya, bara ett stenkast från SKF.


Där blev vi bjudna på mumsig mat på en Raclette-grill i riktig fransk stil.


Granen var redan på plats och lyser upp vackert så här i vintermörkret. Blev lite avis där så vår gran åkte upp när vi kom hem :)


På lördagen hann vi med ett besök i Haga för att kolla på allt som bullats upp inför jul. Lite tråkigt med vädret men det lätta regnet avskräckte inte alla. Det var mycket folk ändå.





Efter några timmars traskande flydde vi in till Bishops på Järntorget för en välbehövlig öl...


... och fish'n'chips! Den är riktigt god här.


På kvällen gick vi och käkade på Moon Thai Kitchen, en lite udda thairestaurang.


Inredningen består kort och gott av en explosion av färgade lampor och en massa thailändska prylar. Baren t ex är gjord av en folkabuss. 


Har har man det bra minsann, i centrum å allt! Dessutom fick jag ju träffa även Nathalie som också kommit ner till Göteborg för att fira lillsyrran.


Här är ett av "borden" Ja, man kan sitta och äta i en tuk-tuk(!)
Hela konceptet påminner rätt mycket om Koh Phangan i Uppsala fast de har mycket mer yta att spela på. I Uppsala får det inte plats en tuk-tuk t ex så här vinner Moon Thai. Vad maten beträffar tar Koh Phangan hem vinsten med att vara så nära Thailand man kan komma. både i valet av råvaror, smak och styrka. Oavsett - har man inte ätit här, gör det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...