tisdag 12 december 2017

Inget ont som inte har något gott med sigUnder resan till Thailand så gick min Surface Pro 3 sönder när den fick sig en smäll över skärmen under en transport. Pekfunktionen och även pennan slutade fungera och datorn är i princip värdelös som resedator. Men om ser man det positivt så...


...kan man ju alltid, medans försäkringsbolaget skruvar på sig av vånda, anförskaffa en annan dator, en dator som fyller kraven för mina behov; att redigera bilder på resan och att spela spel!


Valet föll på en Acer Nitro 5 Spin, Den kommer med en I7:a av den 8:e och senaste generationen, 8GB RAM, 256 GB SSD + 1 TB HDD. Den har 15,6 tums pekskärm och penna, precis som surfacen.
Som grafikkort sitter dels ett mediokert Intel kort, dels ett Nvidia GTX 1070 som kickar in när man ska spela spel. Detta lägger datorn i klass med min stationära maskin vilket är alldeles ypperligt för mina behov.


Visserligen är den lite större och tyngre än surfacen och den har ett fast tangentbord. Surfacen var betydligt lättare (hälten) och mer som en surfplatta men de andra fördelarna med Nitron uppväger helt klart storleken och vikten.


Men även den här går att köra som en platta genom att rotera in tangentbordet under skärmen. Totalt sett blev det ett mycket bra och prisvärt val. Sedan borde det väl kanske dyka upp någon tusenlapp från försäkringsbolaget om jag har tur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...