fredag 23 februari 2018

Allvarligt Postnord??!


Det finns många sätt att dra in momsen på, Postnord väljer såklart det sämsta. All lägga på 75 spänn i fast avgift, plus eventuell moms, är ju helt galet med tanke på priset på vissa varor. Dessutom lägger man ju på minst en till två veckor leveranstid till redan månadslånga tid det handlar om innan.

Att de 75 kronorna ska bekosta alla paket som man räknar med inte hämtas ut och måste skickas tillbaka är ju ett bevis på att de själva anser att avgiften är för hög. Moms tror jag inte någon har problem med. Det är den där extra avgiften som är sur.

Det hade väl varit bättre att, när man ändå skannar in mottagarens adress, lägga på momsen automatiskt då priset också går att skanna in, och sedan skicka en räkning, t ex månatligen, som man gör med vägtullarna.

Det ska dessutom bli riktigt spännande att se den enorma anläggning som ska husera alla de paket som köar upp i väntan på att de ska bli behandlade, folk ska hinna få sina avier, de ska fatta beslut om de vill ha sitt paket eller ej med det nya priset samt fördröjningen på några bankdagar vid betalning. sedan ska paketet skickas. Under tiden hinner det köas upp mängder med paket. Vi snackar miljontals här. Postnord som redan gnäller över att hantera 150,000 paket om dagen. Hahaha, lycka till!

Jag drog iaf iväg en hel batch med beställningar som, med ett par undantag, hinner komma fram i tid innan den 1:a mars. Jag beställer normalt kinaprylar ett par gånger per år. Nu drog jag iväg flera års beställningar på en gång bara för att hinna med innan det blir dyrare.

Sen blir det att lugna sig ett par månader tills kineserna överlistar Postnord med att skapa nya vägar för posten att gå :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...