söndag 25 februari 2018

Dagen då vi sprang till Borgmästaren


Då har jag och Heléne äntligen kommit till skott och igår tog vi en vända till Borgmästaren. Eller ja kanske inte Borgmästaren själv men ett litet borgerligt bröllop på tu man hand blev det i a f.


I ett kallt och kylslaget Uppsala tog vi en promenad från Hotell Gillet som vi bodde på bort till Walmstedska gården där borgerliga vigslar förrättas i parti och minut.Det är ett litet trevligt hus där det köade upp lite människor för att precis som oss bli vigda med 15 minuters mellanrum.


Så där! Efter 8 minuter blankt är vi nu officiellt man och hustru :)


Walmstedska ligger sådär lite fint alldeles vid Fyrisån och nedanför Domkyrkan.


Tillbaka på hotellet där vi möttes av en liten surprise på bordet. Ett fat med blandad frukt att mumsa på.


Ett riktigt gott urval som vi ytterligare bättrade på med att skölja ner det med lite skumpa.


På kvällen så hade vi bokat bord på Kitchen & Table, Marcus Samuelssons restaurang, vilket av en händelse "råkade" ligga samlokaliserad med hotell Gillet så vi slapp ta på oss en massa ytterkläder när vi skulle dit.

Det är en riktigt mysig restaurang, sådär skönt rustik med en massa trä och smidesgrejer, läder och lite dova färger.  De har riktigt god mat och givetvis var det helt fullsatt.


Vi slog till på en Greenport Butcher att dela på och den gick minsann inte av för hackor. Vilken måltid!


Här har den precis landat och servitrisen ville såklart föreviga oss en kväll som denna. Japp, ryktet färdas snabbt.

 
Hummer och grillad Flankstek. Mmmmm!! :)


Innan vi skulle gå kom sedan servitrisen in med en självbiografi av Marcus Samuelsson som en liten gåva från personalen. Mycket trevligt! Fantastiskt trevlig restaurang detta - hit lär vi gå och äta fler gånger.

Vilket vi iofs också gjorde, hotellfrukosten intogs här också och den var kanon den med. Jag är fortfarande proppmätt och nu är det eftermiddag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...