onsdag 7 mars 2018

All inclusive i ett nötskal


All inclusive, jupp, det har sina fördelar...och sidor. Det finns allt från mat till underhållning på dessa hotell. Apropå underhållning så råkade vi hamna på den lokala showen igår kväll...


Det var det där vanliga med det lokala "animationteamet" eller vad de brukar kallas. Halvbra men med några riktiga ljusglimtar emellanåt.


Någon fick ett pris för att de vann en utlottning, någon fyllde år och fick en tårta. 23?! Knappast :)
Kanske förstärks upplevelsen av allt det man tutar i sig av alkohol på en kväll?


barpersonalen har iaf haft fullt upp under veckan med att servera diverse drinkar baserat på den lokala spriten. Tro mig, den slår det arabiska fikonbrännvinet med essenser med hästlängder!


Vid poolen serveras det i ynkans små engångs plastmuggar vilket innebär att alla tar med sig fler istället för en som kan återanvändas. Det betyder en massa "waste". Jag gillar inte waste.


Man behöver inte ha klocka på sig här. Det finns det andra som har. På slaget en kvart före öppningstid till lunchen börjar kön till "bamba" stacka upp sig :) Det är all-inclusive buffé på gång. Då gäller det att vara först!


Kockarna sliter med att få fram mat till hungrande gäster..


...och serveringen lägger upp på beställning. Inget plocka här själv utom tillbehör. Hygieniskt och bra.


Borden dignar av godsaker och efter ett par dagar slutar man vräka i sig och börjar smått planera sin måltid.En av läckerheterna i vid fruktbuffén. Tar dock slut väldigt fort.Dessertbordet är också rätt magnifikt men alldeles för sött i vår smak. Men en och annan kaka har ju slunkit ner :)


Sedan har vi ju individer som inte vill ha någon näring (ja, jag vet att det är en sjukdom men det stör mig likförbaskat). Sitter vid middagen med 4-5 rågade tallrikar med godsaker såsom vattenmelon och annan frukt (som då inte räcker till andra). Stuvar i sig mat och springer på muggen med 10 minuters mellanrum för att spy upp det. 
Man ska för att sätta saker i rätt kontext också veta att här importeras all mat. Man har knappt egen produktion. Sa jag att jag inte gillar waste?En del andra som uppskattar allt som ställs fram är sparvarna. Jag har dock vissa problem med att låta dem äta brödet på bordet framför en. Det påverkar mig och alla andra också när de landar i min mat.Slut på gnället. Framåt eftermiddagen, när man är mätt på sol och bad, kan man ju alltid relaxa på hotellets plaza med en kaffe eller en drink.


Eller så skiter man i det och är med och skämmer ut sig i animationteamets sista spektakel.

Vi föredrar iaf plazan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...