torsdag 1 mars 2018

Bröllopsresa!


Då bar det iväg på en bröllopsresa till Kap Verde för en veckas "anti kyla" och avkoppling till skillnad från snömängderna hemma. Det är inte ofta man åker charter och det är ju i sig en upplevelse, en upplevelse av att inget - inget - är gratis.

Vi åker med Vingresor och flyger m a o med Thomas Cook. Trånga flygplan med minimalt benutrymme och allting extra kostar. Ska man ha en plats tillsammans bör man ju fixa den innan - till en extra kostnad.
- Ska man ha mat ombord - kostar det extra.
- Ska man ha något att dricka - kostar det extra.
- Ska man kolla på film - kostar det extra.
- Lurar? Självklart kostar det extra.


Man blir lätt förvånad över att brickan på stolen framför går att fälla ner utan att någon låser upp den mot en liten ersättning. Dessutom får man göra allt jobbet själv med att checka in, ta ut bagagelappar, och väga in bagaget utan någon mänsklig inblandning.

Skämt åsido. Alla flygbolag behöver pressa priser och då blir det så här. Servicen och maten är ändå OK för att inte vara reguljärt. Dessutom är man förberedda på de flesta eventualiteter inklusive att ta hand om stökiga passagerare och i värsta fall återuppliva dem ifall inte ens tvångströjan hjälper :)


Flygningen ner tog ca 7 timmar och började redan kl 0705. Detta betydde att vi var tvungna att åka hemifrån redan vid strax efter tre. Med tanke på snöovädret som varit gick det kanon. Uppsala med omnejd har inte drabbats av det värsta snöfallet så vi kom till Arlanda i god tid.

Då Kap Verde ligger ett par timmar efter så blev den "kalendariska" flygtiden inte mer än fem timmar. Vi hann fram till hotellet i Santa Maria redan vid 14-tiden, hann checka in, kasta på oss badkläder och rusa ner till stranden för en skön upplevelse utan skoterkängor, långkallingar, vantar och mössa. Helt underbart.


Vi hann med en lunch och sedan lite rekognosering av området. Släpper lite bilder nedan (om de kommer fram då nätet här är typ "stoneage" och uppdaterar efter hand dagarna som följer)
Häng på!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...