söndag 4 mars 2018

En fläkt av Västindien


Idag promenerade vi bort till Santa Maria, ett par kilometer från vårt hotell, för att kolla in läget lite. Det är en liten by med en massa låga hus, de sedvanliga surfarna, och en himla massa turister såklart.


Här råder en fullständigt skön stämning av avkoppling och respekt för alla. Detta gäller också religioner. Den katolska kyrkan ligger direkt efter torget när man kommer in i byn.


Den protestantiska ett stenkast bort. Små trevliga kyrkor som går i stil med resten av byn.


När man går gatorna fram får man lite "Västindien-känsla". De låga husen, en del påkostade och i lätt kolonial stil, en del ruckel, blandade om vartannat och lite palmer.


Det finns rätt mycket försäljare här med sina små butiker och då det är en av de få inkomstkällorna är de rätt på med att sälja, fast på ett väldigt trevligt sätt till skillnad från en del andra länder t ex Turkiet.Det finns även ett par mindre ständer i byn också fast de är ingenting jämfört med den stora som vi bor vid väster om byn.


Mycket folk är det iaf och här badar också lokalbefolkningen till skillnad från den stora stranden.
Fisket är en viktig näring här och kl 11 varje dag, utom söndagar, anländer fiskarna med sin fångst till piren i Santa Maria.


Det brukar tydligen vara en stor turistattraktion. Idag var det knökat med folk där, trots att det var söndag, men det kom trots vilodagen en och annan liten båt med lite fisk.


Fisken läggs upp och rensas direkt på piren vilket såklart blir en attraktion att kika på. Vi drar nog dit i morgon för att få lite bättre bilder.


Som sagt, fisken rensas på plats. Diverse snäckor och dylikt putsas upp och säljs de med.


Å så lite överblivet som säker hamnar i nån soppa eller nåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...