fredag 2 mars 2018

Slöat ikapp med det lokala internet


Idag har vi bara slöat, vår första heldag på kap Verde. Stranden vid Santa Maria är ju helt otrolig! Jag har nog inte sett så mycket sand sedan jag var i Sahara. Sammanfattning: Äta, skita, sova, dricka, bada och fota :)

Jag börjar med att konstatera att internet här på ön har en bandbredd som kan jämföras med en brevduva. I bästa fall går det fruktansvärt långsamt, i övriga fall när fler använder det är det nästan obefintligt. Jag är glad för varje inlägg jag ens kan publicera.

Vi är på sydsidan av ön Sal i Kap Verde och byn Santa Maria ligger längst bort längs vår strand.


Åt andra hållet fortsätter den runt en udde och sedan norrut.


Vädret är riktigt behagligt. Man kan ligga och grilla sig på stranden utan att känna sig överhettad. Runt 24-26 grader och en skön bris som vissa andra också uppskattar även om östsidan av ön erbjuder ännu bättre förhållanden för Kite-surfning.


Det är liiite svalt i vattnet, i a f för en badkruka som mig (22 grader) så jag gör som badvakten...kollar läget.


Det finns inte så överdrivet många strandförsäljare här till skillnad från mer etablerade turistorter. De här "vännerna" kränger sightseeing med pickup-trucks över ön. De är strategiskt placerade så alla måste passera dem på vägen till stranden.


Befolkningen består mest av portugiser, svarta och en allsköns blandning av dessa. En del är riktigt kolsvarta men de flesta påminner om de människor man träffar på i Västindien. Lika trevliga är de också.


Efter ett par timmar i solen får både Helene och jag myrkrypningar i avtryckarfingret så då inträffar stadiet: "fota fotografen". Det är alltid lika kul att se hur folk tar selfies, blir plåtade av sin respektive...


...eller som här, hotellfotografen.


Japp!


Fastnar man inte på bild kan man ju alltid göra avtryck på annat sätt.

Det är bara en sak jag inte begriper. När det gäller killar. Vem fan kom på idén med att man ska bada i sina kalsonger?! Dels är det jävligt ohygieniskt för oss andra, dels tar det ju evigheter att torka. Stolpskott!Nu bor vi på ett all-inclusive och med detta innebär mat, dryck, mat, dryck och ännu mer mat. från morgon till kväll. En del ser verkligen till att utnyttja tiden och möjligheterna.

 


Kul dricka-automat!


Kocken på middagen tyckte det var kul i a f :)


Andra uppskattade kanske inte maten lika mycket utan var fullt upptagna med sina mobiler.


Sedan fanns det de som hade checkat ut för länge sedan. Over and out. Gonatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...